JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Adecco innstilt på å betale erstatning

Adecco forhandler med Oslo kommune om oppgjøret etter sykehjemsskandalen.

2011061011560320131216162213

tips@fagforbundet.no

– Vi forstår at dette er en vanskelig sak for kommunen og kommunepolitikerne, og er i dialog med kommunen for å komme til en omforent løsning for å avslutte saken, sier informasjonsrådgiver Pia Martine Wold i Adecco til Kommunal Rapport.

Lot være å betale overtid

I går ble det kjent at Oslo kommune krever etterbetalt 23 millioner kroner av selskapet, som fram til februar i år drev to sykehjem i Oslo.

En revisjonsrapport viser nå at selskapet har brutt arbeidsmiljøloven og drevet i strid med kontrakten til kommunen. Blant annet har Adecco latt være å betale overtid og feriepenger. Samt drevet sykehjemmene med lavere bemanning og kompetanse enn det som var fastsatt i kontrakten.

– Tar det alvorlig

Adecco har ennå ikke tatt stilling til kommunens krav.

– Vi tar rapporten svært alvorlig, og vil nå gjennomgå premissene for konklusjonene i rapporten og vurdere disse, sier Wold til Kommunal Rapport.

Etterbetaler omsorgsarbeiderne

Hun understreker at Adecco siden februar har gjennomført en rekke tiltak for å rydde opp i forholdene. Blant annet har de satt i gang en prosess for å etterbetale manglende overtidskompensasjon for ansatte og vikarer som har fremmet krav om det. Forhold knyttet til pensjon og feriepenger blir også rettet opp, ifølge Wold.

Fem av seks bryter loven

En annen og nyere rapport viste at fem av seks private sykehjem i Oslo bryter arbeidsmiljøloven. Adecco selv kunngjorde tidligere i år at selskapet vil avvikle driften av sykehjem i Norge.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy