JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringen i Storbritannia endrer helsereform

Regjeringen i Storbritannia hadde lagt opp til en helsereform som ville medført økt privatisering. Etter å ha lyttet til faglige og politiske råd, gjør statsminister David Cameron nå store endringer i planene.

2011061511443120131216162341

per.flakstad@fagforbundet.no

- I politikken må du være storsinnet nok til å innrømme at du ikke har gjort det riktige, og det er akkurat det jeg nå har gjort, sier statsminister Cameron ifølge en melding fra NTB.

Trakk tilbake

Regjeringen gikk tirsdag til det uvanlige skrittet å trekke tilbake et lovforslag som Parlamentet allerede hadde begynt å behandle.

Både helsearbeidere og pasienter har vært imot reformen. Motstanderne fryktet at den ville bety økt privatisering av National Health Service. Blant annet var de redde for at private aktører ville sikre seg de mest lønnsomme delene av helsevesent. Reformen, hvis den hadde blitt satt ut i livet, ville ha betydd økt konkurranse om helsetjenestene.

Positivt

- Dette er svært positivt, og viser at det aldri er for sent å snu hvis du er på vei i gal retning, sier nestleder i Fagforbundet, Mette Nord til Fagbladet.

- Det er gledelig at en regjering lytter til faglige og politiske argumenter, og ikke minst at den tar hensyn til dem, sier Mette Nord.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy