JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyresiden ga opp konkurranse på kommunens tjenester

Høyresiden i Kragerø gjorde en ideologisk helomvending, og sa nei til å konkurranseutsette enhetene for eiendom og tekniske tjenester i kommunen.

2011061515254620131216162357

tips@fagforbundet.no

Under budsjettdebatten i desember i fjor fikk de borgerlige partiene med Høyre og Frp i spissen vedtatt å anbudsutsette kommunale tjenester. Dette skulle spare kommunen for 500.000 kroner i året.

Rådmannen fikk i oppdrag å utrede saken, og konklusjonen var klar da den kom opp til behandling i hovedutvalget for samfunn: Det ville ikke være noe å spare på å konkurranseutsette tjenestene fra enhetene for eiendom og tekniske tjenester.

Dermed snudde de borgerlige politikerne, ifølge Kragerø Blad Vestmar.

- Det er ikke dermed sagt at de 500.000 ikke skal spares, men vi går ikke videre på konkurranseutsettingssporet. Vi vil videreføre samarbeidet med de ansatte. Det er de som er i felten som vet hvordan de kan spare, og som vil finne de beste løsningen, sa Ellef Ellegård fra Frp da hovedutvalget behandlet saken.

Dette fikk, ikke uventet, støtte fra Aps Erling Laland, ifølge KBV.

- Saken har vært en verkebyll siden budsjettbehandlingen i desember i fjor, sier Fagforbundets hovedtillitsvalgt i Kragerø, Wenche W. Sandhaug til Telemarksavisa.

- Ansatte har vært redde for framtida. Vi er glade for at ordføreren og de andre politikerne valgte å støtte rådmannens konklusjon. Rådmannen har gjort et godt stykke arbeid, og forklarer på en ryddig måte hvorfor det ikke er noe å hente økonomisk for kommunen på å anbudsutsette tjenestene, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy