tips@fagforbundet.no
Dette skjer som en direkte følge av anbefalinger fra Kommunerevisjonen i Oslo, som nylig leverte sin rapport etter Adecco-saken.
Revisjonen har vært opptatt av hva Sykehjemsetaten har gjort og kan gjøre bedre i forhold til å sikre at lønns- og arbeidsvilkår blir overholdt ved sykehjem som drives av kommersielle leverandører.
Har endret rutinene
Sykehjemsetaten har nå endret rutinene.
– Vi har skjerpet rutinene for å kontrollere arbeids- og lønnsvilkår. Vi vil foreta jevnlige risikovurderinger av behovet for kontroll og sette i verk nødvendige tiltak. I tillegg vil vi gjennomgå lønns- og arbeidsforholdene ved sykehjem drevet av ikke-offentlige organisasjoner og av Oslo kommune, forteller etatsdirektør Bente Riis på Sykehjemsetatens hjemmesider.
Undervurderte faren for overtramp
Rapporten fra Kommunerevisjonen påpeker at kontraktene har inneholdt de nødvendige kravene til lønns- og arbeidsvilkår, men at kontrollen burde vært mer omfattende.
– Sykehjemsetaten fokuserte på minstelønn, og fulgte opp dette i våre kontroller og kontakter med sykehjemmene. Vi, i likhet med Arbeidstilsynet, vurderte ikke risikoen for brudd på bestemmelsene om arbeidstid i Arbeidsmiljøloven som spesielt stor, sier Bente Riis.
Sykehjemsetaten i Oslo krever nå tilbakebetalt 23 millioner kroner fra Adecco for mangelfull oppfyllelse av kontraktsforhold.
KOR MYKJE?: Det store spørsmålet er kor mykje meir dei som jobbar i kommunane vil få i år. Les meir om kva prognosene seier i denne saka.
Brian Cliff Olguin
LIKE DAGER: Elev Silje Krane (19) synes praksisen blir for rutinepreget når hun jobber på samme sykehjem i over et år. Her henter hun kaffe til en beboer.
Omar Sejnæs
SJEFEN: Sarah Williams leder matbanken i den britiske byen Banbury.
Anita Arntzen
– Jeg trodde at matbudsjettet da ville gå ned, men nei, sier Hege Hansen.
Ole Martin Wold
EN VARSLET KRISE: – Ansvaret må legges på dem som bevilger penger, ikke på de ansatte, sier Anniken Lien van Marion.
Privat
Anita Arntzen