Innfører strengere kontroll av sykehjemmene

Sykehjemsetaten i Oslo innfører strengere og flere kontroller av lønns- og arbeidsvilkårene ved sykehjemmene.

2011061714262920131216162510

tips@fagforbundet.no

Dette skjer som en direkte følge av anbefalinger fra Kommunerevisjonen i Oslo, som nylig leverte sin rapport etter Adecco-saken.

Revisjonen har vært opptatt av hva Sykehjemsetaten har gjort og kan gjøre bedre i forhold til å sikre at lønns- og arbeidsvilkår blir overholdt ved sykehjem som drives av kommersielle leverandører.

Har endret rutinene

Sykehjemsetaten har nå endret rutinene.

– Vi har skjerpet rutinene for å kontrollere arbeids- og lønnsvilkår. Vi vil foreta jevnlige risikovurderinger av behovet for kontroll og sette i verk nødvendige tiltak. I tillegg vil vi gjennomgå lønns- og arbeidsforholdene ved sykehjem drevet av ikke-offentlige organisasjoner og av Oslo kommune, forteller etatsdirektør Bente Riis på Sykehjemsetatens hjemmesider.

Undervurderte faren for overtramp

Rapporten fra Kommunerevisjonen påpeker at kontraktene har inneholdt de nødvendige kravene til lønns- og arbeidsvilkår, men at kontrollen burde vært mer omfattende.

– Sykehjemsetaten fokuserte på minstelønn, og fulgte opp dette i våre kontroller og kontakter med sykehjemmene. Vi, i likhet med Arbeidstilsynet, vurderte ikke risikoen for brudd på bestemmelsene om arbeidstid i Arbeidsmiljøloven som spesielt stor, sier Bente Riis.

Sykehjemsetaten i Oslo krever nå tilbakebetalt 23 millioner kroner fra Adecco for mangelfull oppfyllelse av kontraktsforhold.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy