JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Innfører strengere kontroll av sykehjemmene

Sykehjemsetaten i Oslo innfører strengere og flere kontroller av lønns- og arbeidsvilkårene ved sykehjemmene.

2011061714262920131216162510

tips@fagforbundet.no

Dette skjer som en direkte følge av anbefalinger fra Kommunerevisjonen i Oslo, som nylig leverte sin rapport etter Adecco-saken.

Revisjonen har vært opptatt av hva Sykehjemsetaten har gjort og kan gjøre bedre i forhold til å sikre at lønns- og arbeidsvilkår blir overholdt ved sykehjem som drives av kommersielle leverandører.

Har endret rutinene

Sykehjemsetaten har nå endret rutinene.

– Vi har skjerpet rutinene for å kontrollere arbeids- og lønnsvilkår. Vi vil foreta jevnlige risikovurderinger av behovet for kontroll og sette i verk nødvendige tiltak. I tillegg vil vi gjennomgå lønns- og arbeidsforholdene ved sykehjem drevet av ikke-offentlige organisasjoner og av Oslo kommune, forteller etatsdirektør Bente Riis på Sykehjemsetatens hjemmesider.

Undervurderte faren for overtramp

Rapporten fra Kommunerevisjonen påpeker at kontraktene har inneholdt de nødvendige kravene til lønns- og arbeidsvilkår, men at kontrollen burde vært mer omfattende.

– Sykehjemsetaten fokuserte på minstelønn, og fulgte opp dette i våre kontroller og kontakter med sykehjemmene. Vi, i likhet med Arbeidstilsynet, vurderte ikke risikoen for brudd på bestemmelsene om arbeidstid i Arbeidsmiljøloven som spesielt stor, sier Bente Riis.

Sykehjemsetaten i Oslo krever nå tilbakebetalt 23 millioner kroner fra Adecco for mangelfull oppfyllelse av kontraktsforhold.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy