JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Konkurrerer i ambulansefag

To lag fra Oslo stilte i dag til landets første mesterskap i ambulansefag for ungdom. Neste år kan det bli mesterskap i flere fylker og NM.

2011062114272020131216162643

karin.svendsen@fagforbundet.no

- De fire ungdommene som har stilt opp i dag, har allerede vist at de gjør som ambulansepersonell skal gjøre – nemlig å ta en utfordring på strak arm, sier Erik Hox, sjefdommer i Oslo-mesterskapet for elever og lærlinger i ambulansefaget.

Vurdere situasjonen

Hox og hans to meddommere, Steinar Brekkan og Ole Johnny Martinsen, er enige om at det som er viktigst nå, er at elevene viser at de har evne til å vurdere en situasjon.

- Kunsten er å være åpen for mange muligheter for så å snevre seg inn mot en forståelse av hva som har skjedd, mener dommerne.

Den praktiske utførelsen av oppgaven veier ikke like tungt, for elevene har foran seg to år i lære hvor de får terpet på praksisen.

Skummelt nok

- I dag skal det bare være gøy og lærerikt, håper dommerne. De bestemte seg før mesterskapet for ikke å være veldig strenge, men heller prøve å trygge deltakerne.

-Dette er sannsynligvis skikkelig skummelt for dem, sier Hox og peker opp mot tribunen som snart fylles av elever fra helse- og sosialfag.

NM til neste år

Norgesmesterskap arrangeres bare hvert annet år, så årets vinnere går ikke videre. Men de kan stille opp til neste år, og har dermed muligheten til å gå videre til både NM, EM og VM.

Og hvem som vant? Robert Samuelsen og Maria Håkonsen fra Holtet videregående.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy