JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Seniorer kan miste sekstimersdagen

Det kommunale foretaket Bergen hjemmetjeneste ønsker å fortsette med sekstimersdag for ansatte over 60 år, men har ikke råd.

2011062412540520131216162850

tips@fagforbundet.no

– De tilbakemeldingene vi har fått fra ansatte er at mange vil slutte i jobben hvis det blir slutt på sekstimersdagen. Men vi vil slåss for å fortsette, sier Fagforbundets konserntillitsvalgt i Bergen kommune, Torill Haukås-Eide, til Bergens Tidende.

Forsøket med redusert arbeidstid for ansatte over 60 år ble startet sommeren 2009 og skulle vare i to år. Hensikten var å få ned sykefraværet blant seniorer og at de skulle stå lenger i arbeidslivet.

Sluttrapporten fra prosjektet kom i april, og den viste at sekstimersdag hadde bidratt til bedre trivsel blant seniorene. Andre funn var mer usikre, ifølge rapporten fra konsulentfirmaet Rambøll.

Ifølge BT sier rapporten av sykefraværet ikke har gått ned, og at det ikke kan sies noe sikkert om de eldre arbeidstakerne står lenger i jobb med kortere arbeidsdag.

Samtidig står det i rapporten at det ikke er urimelig å tro at redusert arbeidstid har bidratt til at seniorer som ikke har høyt sykefravær velger å stå lenger i arbeid enn de ellers ville ha gjort.

Finansbyråd Liv Røssland (Frp) er ansvarlig for kommunens nærværsprosjekt. Hun sier til BT at byrådet ønsker å evaluere forsøket med sekstimersdag i forbindelse med kommunens plan for seniorpolitikk som skal vedtas til høsten.

Derfor forlenges ordningen ut året, men etter det kan det være slutt på kortere arbeidstid for hjemmehjelperne over 60 år.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy