Feirer Skeive Dager

Dagens trippel er av det trivelige slaget på LOs stand under "Skeive Dager" i Oslo. Du får vaffel, klem og kaffe!

2011062417194920131216162915

per.flakstad@fagforbundet.no

Også regjeringen bidro til å feire Skeive Dager i Oslo. Da likestillingsminister Audun Lysbakken åpnet arrangmentet torsdag sa han at regjeringen går inn for å utarbeide et forslag til ny lov mot diskriminering på grunn av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

- Vi er veldig fornøyd med initiativet fra regjeringen. Men så var det også på tide å gjøre noe med dette, sa Håvar Stenby fra Handel og Kontor, Berit Madsen fra LO Oslo/Akershus, Ove Buvard fra Fagforbundet Gamle Oslo og Katrine Jacobsen fra Fagforbundet Sykehjemsetaten som sto på LOs stand fredag.

De er også glade for at Lysbakken skal være med i lørdagens parade, der han også får følge av Oslo ordførerkandidater og byrådslederkandidater.

Mangelfullt vern

Dagens juridiske vern for seksuell orentering finnes bare i arbeidsmiljøloven og i boligloven. Ifølge likestillingsministeren er ikke dette godt nok. Han mener det er behov for en diskrimineringslov som gjelder alle samfunnsområder.

– Det kan ikke aksepteres at mennesker nektes adgang til utesteder fordi de har kjæreste av samme kjønn, eller at de får psykiske lidelser på grunn av trakassering, sa Lysbakken.

– Det skal være rom for alle til å vise sin identitet og kjønnsuttrykk på ulike måter, mente han.

Derfor vil regjeringen innføre kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk som diskrimineringsgrunnlag i den nye loven. Dette vil blant annet innebære at mennesker med diagnosen transseksualitet og transpersoner vil få et vern.

God stemning

LO- og Fagforbundets representanter på Skeive Dager var rause med både kaffe, klemmer og vafler på den fargerike standen. De forteller om god stemning og mange besøkende. I tillegg til å snakke de lesbiske- og homofiles sak, har de også vervet mange nye medlemmer.

- Vi ligger riktignok litt etter fjoråret, men det skal vi gjøre noe med i helga, smilte de optimistisk.

Skeive dager arrangeres hvert år i slutten av juni i Oslo, og er Norges største kulturarrangementet for landets skeive publikum. Formålet er å synliggjøre skeiv kultur og bidra til aksept og respekt for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy