JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Feirer Skeive Dager

Dagens trippel er av det trivelige slaget på LOs stand under "Skeive Dager" i Oslo. Du får vaffel, klem og kaffe!

2011062417194920131216162915

per.flakstad@fagforbundet.no

Også regjeringen bidro til å feire Skeive Dager i Oslo. Da likestillingsminister Audun Lysbakken åpnet arrangmentet torsdag sa han at regjeringen går inn for å utarbeide et forslag til ny lov mot diskriminering på grunn av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

- Vi er veldig fornøyd med initiativet fra regjeringen. Men så var det også på tide å gjøre noe med dette, sa Håvar Stenby fra Handel og Kontor, Berit Madsen fra LO Oslo/Akershus, Ove Buvard fra Fagforbundet Gamle Oslo og Katrine Jacobsen fra Fagforbundet Sykehjemsetaten som sto på LOs stand fredag.

De er også glade for at Lysbakken skal være med i lørdagens parade, der han også får følge av Oslo ordførerkandidater og byrådslederkandidater.

Mangelfullt vern

Dagens juridiske vern for seksuell orentering finnes bare i arbeidsmiljøloven og i boligloven. Ifølge likestillingsministeren er ikke dette godt nok. Han mener det er behov for en diskrimineringslov som gjelder alle samfunnsområder.

– Det kan ikke aksepteres at mennesker nektes adgang til utesteder fordi de har kjæreste av samme kjønn, eller at de får psykiske lidelser på grunn av trakassering, sa Lysbakken.

– Det skal være rom for alle til å vise sin identitet og kjønnsuttrykk på ulike måter, mente han.

Derfor vil regjeringen innføre kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk som diskrimineringsgrunnlag i den nye loven. Dette vil blant annet innebære at mennesker med diagnosen transseksualitet og transpersoner vil få et vern.

God stemning

LO- og Fagforbundets representanter på Skeive Dager var rause med både kaffe, klemmer og vafler på den fargerike standen. De forteller om god stemning og mange besøkende. I tillegg til å snakke de lesbiske- og homofiles sak, har de også vervet mange nye medlemmer.

- Vi ligger riktignok litt etter fjoråret, men det skal vi gjøre noe med i helga, smilte de optimistisk.

Skeive dager arrangeres hvert år i slutten av juni i Oslo, og er Norges største kulturarrangementet for landets skeive publikum. Formålet er å synliggjøre skeiv kultur og bidra til aksept og respekt for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy