per.flakstad@fagforbundet.no
Også regjeringen bidro til å feire Skeive Dager i Oslo. Da likestillingsminister Audun Lysbakken åpnet arrangmentet torsdag sa han at regjeringen går inn for å utarbeide et forslag til ny lov mot diskriminering på grunn av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.
- Vi er veldig fornøyd med initiativet fra regjeringen. Men så var det også på tide å gjøre noe med dette, sa Håvar Stenby fra Handel og Kontor, Berit Madsen fra LO Oslo/Akershus, Ove Buvard fra Fagforbundet Gamle Oslo og Katrine Jacobsen fra Fagforbundet Sykehjemsetaten som sto på LOs stand fredag.
De er også glade for at Lysbakken skal være med i lørdagens parade, der han også får følge av Oslo ordførerkandidater og byrådslederkandidater.
Mangelfullt vern
Dagens juridiske vern for seksuell orentering finnes bare i arbeidsmiljøloven og i boligloven. Ifølge likestillingsministeren er ikke dette godt nok. Han mener det er behov for en diskrimineringslov som gjelder alle samfunnsområder.
– Det kan ikke aksepteres at mennesker nektes adgang til utesteder fordi de har kjæreste av samme kjønn, eller at de får psykiske lidelser på grunn av trakassering, sa Lysbakken.
– Det skal være rom for alle til å vise sin identitet og kjønnsuttrykk på ulike måter, mente han.
Derfor vil regjeringen innføre kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk som diskrimineringsgrunnlag i den nye loven. Dette vil blant annet innebære at mennesker med diagnosen transseksualitet og transpersoner vil få et vern.
God stemning
LO- og Fagforbundets representanter på Skeive Dager var rause med både kaffe, klemmer og vafler på den fargerike standen. De forteller om god stemning og mange besøkende. I tillegg til å snakke de lesbiske- og homofiles sak, har de også vervet mange nye medlemmer.
- Vi ligger riktignok litt etter fjoråret, men det skal vi gjøre noe med i helga, smilte de optimistisk.
Skeive dager arrangeres hvert år i slutten av juni i Oslo, og er Norges største kulturarrangementet for landets skeive publikum. Formålet er å synliggjøre skeiv kultur og bidra til aksept og respekt for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.
LITE INFO: Informasjonen Anne Kallset fikk om uførefella da hun søkte KLP om gradert uføreytelse, var en henvisning til å gå inn og lese mer på KLPs nettsider, i siste avsnitt i et brev om dokumentasjon de trengte for å behandle saken.
Ole Martin Wold
Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen var tilstede og markerte overtakelsen av sykehjemmet.
Oslo kommune
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
Enigheten i forhandlingene i Bring Transportløsninger AS (BTL) sikrer blant annet alle BTL-ansatte et tillegg på 16 500 kroner, samt økning av en rekke tillegg. Her er Fagforbundet Post og finans' forhandlinngsutvalg: Jacqueline Hopkinson, Odd Arne Hartvigsen, Cathrine S. Ertsås (foran), Gerd Øiahals og Marius Weisæth underveis i forhandlingene.
Alf Ragnar Olsen