JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Årets helsefagarbeider

Hvert eneste fylke i landet har nå kåret sin helsefagarbeider. I Hedmark strålte vinneren, Mona Bekkevold.

2011062708365520131216162922

vegard.velle@fagforbundet.no

Hun fikk sitt livs overraskelse da kolleger og Fagforbundet dukket opp på jobb med beskjeden: Du er hele Hedmarks helsefagarbeider!

En anerkjennelse

– Det er helt utrolig! Jeg måtte tenke etter om jeg kunne ha bursdag, forteller Bekkevold til Østlendingen.

Hun var som vanlig på jobb som brukerstyrt personlig assistent da gode kolleger og Fagforbundet plutselig sto på døra.

– En anerkjennelse av den jobben jeg gjør, sier Bekkevold.

Bak kåringen står Fagforbundet, som ønsker å sette søkelys på helsefagarbeideryrket og den viktige jobben helsefagarbeiderne gjør. Bekkevold konkurrerte, uten at hun visste om det, med 15 andre kandidater fra fylket.

Flink med pasientene

– Noe av det som gjør Mona til en god representant for helsefagarbeiderfaget er at hun ser muligheter og ikke problemer. Hun har ernæring i fokus, tenker helhetlig, er fleksibel og setter pasienten i fokus både fysisk og psykisk. Hun er en sprudlende og har en personlighet som gjør at alle føler seg vel, forteller Helene Skeibrok, som er fylkesseksjonsleder for Fagforbundet i Hedmark.

Bekkevold er spesialhjelpepleier i geriatri og ansatt i Tynset kommune. Hun jobber for tiden i 60 prosent stilling som brukerstyrt personlig assistent. I tillegg har hun en helgestilling i hjemmebasert omsorg og en helgestilling ved Tjønnmosenteret på Tynset.

Mange nye helsefagarbeidere trengs

Det er et økende behov for helsefagarbeidere i framtiden, og rekruttering til yrket står sentralt i årene som kommer. Det er et mål å utdanne 4500 helsefagarbeidere per år.

– Kåringen av ”Hele Norges Helsefagarbeider” håper vi kan gjøre rekrutteringsarbeidet noe enklere. Vi trekker fram de ekstra gode yrkesutøverne som kanskje ikke får den oppmerksomheten de fortjener i hverdagen, sier Helene Skeibrok.

De ulike fylkesvinnerne finnes på nettsidene til Hele Norges helsefagarbeider.

Mange nominasjoner

– Det har kommet nesten 200 nominasjoner fra hele landet, så det har ikke vært noen lett jobb for fylkesjuryene, forteller Marte Saugestad, rådgiver i Fagforbundet.

Nå kan publikum gå inn på nettsiden og stemme på den finalisten de mener fortjener tittelen Hele Norges Helsefagarbeider. Etter sommeren kommer videoportretter av samtlige finalister, som vil vise finalistene i jobben sin.

– Vi håper at mange vil se på videoene og stemme på kandidaten de mener bør vinne, sier Saugestad.

Publikumsstemmene vil bli lagt til grunn når en nasjonal jury den 25. november kårer Hele Norges Helsefagarbeider.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy