Ny tariffavtale med Ulna AS og BAB omsorg

Fagforbundet har inngått en ny landsomfattende tariffavtale for ansatte i Ulna AS og BAB omsorg. Dette er to søsterfirmaer som har samme eier.

2011070113503720131216163223

per.flakstad@fagforbundet.no

Den nye avtalen bygger i hovedsak på KS-avtalen, men med lokale tilpasninger. Lønnsmessig har de ansatte fått omtrent de samme betingelsene som i KS-området.

Fornøyd

De som har hatt lavere lønn enn det som er avtalt i den nye tariffavtalen vil få etterbetalt fra 1. januar. Parallelt ble det forhandlet et mellomoppgjør, der tillegget ble 7000 kroner, og minstelønnssatsene ble justert likt med KS-området. Disse tilleggene gjelder fra 1. april.

– Vi er godt fornøyd med at vi har fått en avtale på plass som regulerer forholdene for de ansatte i disse to selskapene. Dette er også en avtale vi vurderer som god, selv om det er enkelte ting vi ikke fikk på plass i denne omgangen, sier rådgiver ved Fagforbundets forhandlingsenhet, Hilde Løkholm, til Fagbladet.

– Samtidig er avtalen et godt grunnlag å forhandle videre på, og vi skal ha et hovedoppgjør 1. april neste år, legger hun til.

Barnehage og funksjonshemmede

Ulna AS er et privateid norsk foretak som driver barnehagetjenester i Norge og Sverige. Organisasjonen er utformet for å starte opp og ta over nye barnehager. I Norge gjelder dette tolv barnehager i Oslo, Lier, Røyken og Ullensaker.

Ulna har 172 ansatte, og 36 av dem er medlemmer i Fagforbundet.

BAB omsorg AS eier og drifter åtte døgnkontinuerlige tjenester i Oslo. Bokstavene i navnet står for Bolig - Avlastning - Bistand, og selskapet tilbyr tjenester til mennesker med ulike typer funksjonshemminger.

Virksomheten har 186 ansatte, og Fagforbundet har 21 medlemmer.

Verveargument

– Vi har arbeidet med tariffavtale for disse selskapene en stund. Etter at de meldte seg inn i arbeidsgiverorganisasjonen HSH, gikk det forholdsvis raskt å få en avtale på plass, sier Hilde Løkholm.

– Dermed er virksomhetene forpliktet til å følge lønns- og arbeidsvilkår som følger av overenskomsten, og våre medlemmer er sikret likeverdige betingelser selv om de jobber på ulike steder.

– Nå gjenstår det å verve flere av de ansatte som medlemmer. Etter min mening vil denne avtalen være et godt verveargument, sier Hilde Løkholm.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy