JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny tariffavtale med Ulna AS og BAB omsorg

Fagforbundet har inngått en ny landsomfattende tariffavtale for ansatte i Ulna AS og BAB omsorg. Dette er to søsterfirmaer som har samme eier.

2011070113503720131216163223

per.flakstad@fagforbundet.no

Den nye avtalen bygger i hovedsak på KS-avtalen, men med lokale tilpasninger. Lønnsmessig har de ansatte fått omtrent de samme betingelsene som i KS-området.

Fornøyd

De som har hatt lavere lønn enn det som er avtalt i den nye tariffavtalen vil få etterbetalt fra 1. januar. Parallelt ble det forhandlet et mellomoppgjør, der tillegget ble 7000 kroner, og minstelønnssatsene ble justert likt med KS-området. Disse tilleggene gjelder fra 1. april.

– Vi er godt fornøyd med at vi har fått en avtale på plass som regulerer forholdene for de ansatte i disse to selskapene. Dette er også en avtale vi vurderer som god, selv om det er enkelte ting vi ikke fikk på plass i denne omgangen, sier rådgiver ved Fagforbundets forhandlingsenhet, Hilde Løkholm, til Fagbladet.

– Samtidig er avtalen et godt grunnlag å forhandle videre på, og vi skal ha et hovedoppgjør 1. april neste år, legger hun til.

Barnehage og funksjonshemmede

Ulna AS er et privateid norsk foretak som driver barnehagetjenester i Norge og Sverige. Organisasjonen er utformet for å starte opp og ta over nye barnehager. I Norge gjelder dette tolv barnehager i Oslo, Lier, Røyken og Ullensaker.

Ulna har 172 ansatte, og 36 av dem er medlemmer i Fagforbundet.

BAB omsorg AS eier og drifter åtte døgnkontinuerlige tjenester i Oslo. Bokstavene i navnet står for Bolig - Avlastning - Bistand, og selskapet tilbyr tjenester til mennesker med ulike typer funksjonshemminger.

Virksomheten har 186 ansatte, og Fagforbundet har 21 medlemmer.

Verveargument

– Vi har arbeidet med tariffavtale for disse selskapene en stund. Etter at de meldte seg inn i arbeidsgiverorganisasjonen HSH, gikk det forholdsvis raskt å få en avtale på plass, sier Hilde Løkholm.

– Dermed er virksomhetene forpliktet til å følge lønns- og arbeidsvilkår som følger av overenskomsten, og våre medlemmer er sikret likeverdige betingelser selv om de jobber på ulike steder.

– Nå gjenstår det å verve flere av de ansatte som medlemmer. Etter min mening vil denne avtalen være et godt verveargument, sier Hilde Løkholm.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy