JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kløvermarka full av menn

Ungene i Kløvermarka barnehage i Brønnøysund har nesten like mange menn som kvinner å forholde seg til. På landsbasis er gjennomsnittet åtte prosent.

2011070709031120131216163309

titti.brun@fagforbundet.no

Mennene kommer ikke av seg selv forteller styrer Trine Engan til Barnehage.no.

– Først må man oppfordre menn til å søke. Så må man våge å ansette dem, selv om man ikke kjenner dem og kanskje vet veldig lite om dem.

Aktiv rekruttering

Barnehagen har drevet et systematisk arbeid for å rekruttere menn.

– Når vi har tatt inn lærlinger, har vi alltid prioritert menn. Det samme har vi gjort med elever på ungdomsskolen og videregående som har hatt praksisdager eller praksisuker. Vi har også vært til stede på yrkesmesser i lokalsamfunnet. Da har vi sendt menn for å markedsføre førskolelærerutdanningen og barnehagen vår.

– I forhold til vikariater – korte som lange – har vi prioritert unge menn som enda ikke har vært i militæret. Faktisk har flere av disse nå startet på førskolelærerutdanning, sier Engan.

Venter på ny handlingsplan

Barnehage.no viser til at det i år er en økning av menn som søker til førskolelærerutdanningen – 14,5 prosent i 2011 mot 12.9 prosent i 2008. Den svake økningen er fortsatt langt under Regjeringens mål om 20 prosent menn. Handlingsplan for likestilling i barnehage og grunnopplæring 2008–2010 er utløpt, men det er varslet en ny plan i løpet av året.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy