Savner ungdomstillitsvalgt Sverre Bjørkavåg

Sverre Flåte Bjørkavåg (28) var en av Fagforbundets to utsendinger til AUF-leiren på Utøya. Han kom aldri tilbake.

2011072614285120131216163609

ola.tommeras@fagforbundet.no

Torsdag formiddag ble Sverre Bjørkavåg bekreftet omkommet av politiet. Se Fagforbundets offisielle melding.

– Ufattelig trist

Sverre Bjørkavåg fra Sula kommune ved Ålesund, ble valgt til vervet som ungdomstillitsvalgt i Møre og Romsdal i februar i år. I forrige uke deltok han på AUFs sommerleir som Fagforbundets offisielle representant.

– Det er ufattelig trist at Sverre Bjørkavåg ser ut til å være blant ofrene på Utøya. Han har en rekke verv og er en framtredende representant for ungdommmen i forbundet, sa Fagforbundets leder Jan Davidsen tidligere denne uka, da Bjørkavåg var på savnet-lista.

Blant tillitsvalgte og medlemmer i Møre og Romsdal ble meldingen om at Sverre Bjørkavåg er på listen over savnede etter terroren på Utøya, mottatt med fortvilelse og sorg.

– En å stole på

Kjersti Hafsås Svensli har jobbet nært sammen med Bjørkavåg i ungdomsutvalget i Møre og Romsdal i flere år. Hun er tidligere ungdomstillitsvalgt mens Bjørkavåg var nestleder. Bjørkavåg overtok som ungdomstillitsvalgt i februar.

– Han er en slik person som man alltid kan stole på, ryddig og ordentlig. En utrolig snill mann. En som tar vare på folk, forteller Hafsås Svensli.

Utallige verv

– Han er veldig engasjert, med verv i både Fagforbundet og Arbeiderpartiet. Jeg har ikke tall på hvor mange verv han har, forteller hun.

Bjørkavåg er nestleder i lokalforeningen i Sula og har flere verv også i Arbeiderpartiet. Alle som har jobbet med ham forteller om en stor kapasitet, en mann som gjennomfører sine saker.

– Han gjorde seg bemerket i Fagforbundet. En mann av få ord, som jobbet i det stille og alltid fikk ting gjennomført, sier fylkesleder for Fagforbundet Møre og Romsdal, Mariann Brandstad.

– En omgjengelig kar. En aktiv mann hvis innsats merkes på mange områder, sier hun.

Snart sykepleier

Bjørkavåg er ansatt i hjemmesykepleien i Sula kommune. Han studerte til sykepleier ved siden av jobben og alle vervene, og var nesten ferdig med utdannelsen.

Sverre Bjørkavåg har vokst opp og bor i Sula kommune like ved Ålesund, der også hans familie er hjemmehørende.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy