JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Savner ungdomstillitsvalgt Sverre Bjørkavåg

Sverre Flåte Bjørkavåg (28) var en av Fagforbundets to utsendinger til AUF-leiren på Utøya. Han kom aldri tilbake.

2011072614285120131216163609

ola.tommeras@fagforbundet.no

Torsdag formiddag ble Sverre Bjørkavåg bekreftet omkommet av politiet. Se Fagforbundets offisielle melding.

– Ufattelig trist

Sverre Bjørkavåg fra Sula kommune ved Ålesund, ble valgt til vervet som ungdomstillitsvalgt i Møre og Romsdal i februar i år. I forrige uke deltok han på AUFs sommerleir som Fagforbundets offisielle representant.

– Det er ufattelig trist at Sverre Bjørkavåg ser ut til å være blant ofrene på Utøya. Han har en rekke verv og er en framtredende representant for ungdommmen i forbundet, sa Fagforbundets leder Jan Davidsen tidligere denne uka, da Bjørkavåg var på savnet-lista.

Blant tillitsvalgte og medlemmer i Møre og Romsdal ble meldingen om at Sverre Bjørkavåg er på listen over savnede etter terroren på Utøya, mottatt med fortvilelse og sorg.

– En å stole på

Kjersti Hafsås Svensli har jobbet nært sammen med Bjørkavåg i ungdomsutvalget i Møre og Romsdal i flere år. Hun er tidligere ungdomstillitsvalgt mens Bjørkavåg var nestleder. Bjørkavåg overtok som ungdomstillitsvalgt i februar.

– Han er en slik person som man alltid kan stole på, ryddig og ordentlig. En utrolig snill mann. En som tar vare på folk, forteller Hafsås Svensli.

Utallige verv

– Han er veldig engasjert, med verv i både Fagforbundet og Arbeiderpartiet. Jeg har ikke tall på hvor mange verv han har, forteller hun.

Bjørkavåg er nestleder i lokalforeningen i Sula og har flere verv også i Arbeiderpartiet. Alle som har jobbet med ham forteller om en stor kapasitet, en mann som gjennomfører sine saker.

– Han gjorde seg bemerket i Fagforbundet. En mann av få ord, som jobbet i det stille og alltid fikk ting gjennomført, sier fylkesleder for Fagforbundet Møre og Romsdal, Mariann Brandstad.

– En omgjengelig kar. En aktiv mann hvis innsats merkes på mange områder, sier hun.

Snart sykepleier

Bjørkavåg er ansatt i hjemmesykepleien i Sula kommune. Han studerte til sykepleier ved siden av jobben og alle vervene, og var nesten ferdig med utdannelsen.

Sverre Bjørkavåg har vokst opp og bor i Sula kommune like ved Ålesund, der også hans familie er hjemmehørende.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy