JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet bevilget 100.000 til arbeidet på Afrikas horn

Fagforbundet bevilget i dag 100.000 kroner til Norsk Folkehjelps bistandsarbeid på Afrikas horn.

2011081014293920131216163900

per.flakstad@fagforbundet.no

Sultkatastrofen på Afrikas horn er den verste på 60 år, og Somalia er hardest rammet. Over ti millioner mennesker er berørt, og behovet for hjelp er enormt. Det trengs mat og vann og annen livsnødvendig hjelp, skriver forbundet på sin nettside.

Forbundet oppfordrer også andre LO-forbund om å bevilge penger til nødhjelpsarbeidet

– Situasjonen nord i Somalia forverrer seg for hver dag som går, og er varslet å kunne bli like ille som den vi nå ser i Sentral- og Sør-Somalia, sier Norsk Folkehjelps landdirektør i Somalia, Khamis Chome Abdi.

3,7 millioner mennesker er rammet av tørken i Somalia, hvor de fleste bor i de sørlige og sentrale delene av landet. Hungersnøden som nå tar titusenvis av menneskeliv i dette området forventes å spre seg nordover, inn i et område som fra før av er sterkt rammet av tørke, og hvor menneskene lever under svært vanskelige kår.

– Våre partnere gjør i disse dager hva de kan for å være mest mulig i forkant av en større katastrofe, sier Chome.

Norsk Folkehjelp samarbeider med lokale partnere nord i Somalia, i regionene Sool og Sanaag – et avsidesliggende område mellom Puntland og Somaliland.

Norsk Folkehjelp har vært tilstede i dette området siden 1993 og er vurdert av lokalsamfunnet som en organisasjon som bidrar til utvikling og stabilitet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy