JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Positivt med interesse fra politikerne

Arbeiderpartiets ordførerkandidat tok selv kontakt med Fagforbundet i Luster for å få innspill fra de tillitsvalgte om hva som skal til for å redusere ufrivillig deltid i kommunen.

2011082913052120131216164734

per.flakstad@fagforbundet.no

- Vi er veldig fornøyd med at politikere selv tok initiativ og viste interesse for en problemstilling som mange av våre medlemmer i spesielt helsesektoren er opptatt av, sier nestleder i Fagforbundet Luster, Willy Vigdal, til Fagbladet.

Luster Ap går til valg på å redusere, og etter hvert fjerne, ufrivillig deltid, og derfor var ordførerkandidat Torunn G. Hønsi opptatt å høre Fagforbundets synspunkter på hvordan en skal gå løs på denne utfordringen.

- I vår kommune er det først og fremst helsesektoren som har ufrivillig deltid. Vi har mange medlemmer som ønsker å jobbe fulle dager, men som går i et system med korte dagvakter som ikke utgjør en full arbeidsdag, sier Vigdal.

- Dette var det mange som ønsket å gjøre noe med, forteller han.

Ifølge nestlederen fortalte ordførerkandidat Torunn G. Hønsi at hun er villig til å strekke seg langt for å gjøre noe med folks ufrivillige deltid. Hun har vært på besøk på omsorgssenteret, og har ogs uttrykt ønske om å være på senteret en hel dal for å se hvordan eldreomsorgen fungerer i praksis og for å se hvordan arbeidsdagen for kommunens omsorgsarbeidere er.

Ordfører i Luster er i dag Torodd Urnes fra KrF. Men han tar ikke gjenvalg, og så langt i valgkampen ser det ut til at kampen om ordførervervet kommer til å stå mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy