- Positivt med interesse fra politikerne

Arbeiderpartiets ordførerkandidat tok selv kontakt med Fagforbundet i Luster for å få innspill fra de tillitsvalgte om hva som skal til for å redusere ufrivillig deltid i kommunen.

2011082913052120131216164734

per.flakstad@fagforbundet.no

- Vi er veldig fornøyd med at politikere selv tok initiativ og viste interesse for en problemstilling som mange av våre medlemmer i spesielt helsesektoren er opptatt av, sier nestleder i Fagforbundet Luster, Willy Vigdal, til Fagbladet.

Luster Ap går til valg på å redusere, og etter hvert fjerne, ufrivillig deltid, og derfor var ordførerkandidat Torunn G. Hønsi opptatt å høre Fagforbundets synspunkter på hvordan en skal gå løs på denne utfordringen.

- I vår kommune er det først og fremst helsesektoren som har ufrivillig deltid. Vi har mange medlemmer som ønsker å jobbe fulle dager, men som går i et system med korte dagvakter som ikke utgjør en full arbeidsdag, sier Vigdal.

- Dette var det mange som ønsket å gjøre noe med, forteller han.

Ifølge nestlederen fortalte ordførerkandidat Torunn G. Hønsi at hun er villig til å strekke seg langt for å gjøre noe med folks ufrivillige deltid. Hun har vært på besøk på omsorgssenteret, og har ogs uttrykt ønske om å være på senteret en hel dal for å se hvordan eldreomsorgen fungerer i praksis og for å se hvordan arbeidsdagen for kommunens omsorgsarbeidere er.

Ordfører i Luster er i dag Torodd Urnes fra KrF. Men han tar ikke gjenvalg, og så langt i valgkampen ser det ut til at kampen om ordførervervet kommer til å stå mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy