JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Folkevalgte vet ikke at de har arbeidsgiveransvar

En av fem kommunepolitikere vet ikke at de har arbeidsgiveransvar, viser en ny underøkelse. Den gode nyheten er at det er atskillig færre som er uvitende i dag enn for fire år siden.

2011083013080620131216164812

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

På oppdrag fra Delta er 906 kommunestyrerepresentanter spurt om sitt syn på arbeidsgiverrollen. 80 prosent svarer at de vet de er arbeidsgivere. I en tilsvarende undersøkelse fra 2007, var det bare 42 prosent av de folkevalgte som var klar over sitt ansvar.

Adecco-vekker

Delta-leder Gunn Olander mener Adecco-skandalene har økt de folkevalgtes bevissthet om at det med vervet også følger et arbeidsgiveransvar.

– Alle Adecco-skandalene og økt fokus på heltid og deltid har bevisstgjort de folkevalgte om at de er øverste arbeidsgivere for de kommunalt ansatte, sier Gunn Olander til Kommunal Rapport.

Bedre tjenester

Kommunestyrerepresentantene ble også spurt om hva de mente var viktig for å sikre god kvalitet på tjenestene. Her svarer de nesten entydig at det er ledelse, kompetanse og arbeidsmiljø som er de viktigste faktorene.

Partiene legger ulik vekt på faktorene. Representanter fra Ap, SV og Krf peker i større grad på ansattes arbeidsmiljø som viktigst for å sikre kvaliteten på tjenestene. Høyre, Frp og Sp framholder derimot ledelse som mer betydningsfullt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy