JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fersk måling: Ap størst i Drammen

Høyre hadde før sommeren allerede innkassert valgseieren i Drammen. Men i en fersk måling er Arbeiderpartiet større. - Dette blir utrolig spennende sier Ap-politiker og Fagforbundets hovedtillitsvalgt i byen, Elisabeth S. Arntsen.

2011083014481020131216164842

per.flakstad@fagforbundet.no

I en meningsmåling som Sentio har gjort for Drammens Tidende, får Ap 36,9 prosent av stemmene, en framgang på 6,8 prosentpoeng i forhold til kommunevalget for fire år siden.

Høyre får 35,8, en tilbakegang på 0,3 prosentpoeng.

Fremskrittspartiet går markant tilbake på målingen, og det samme gjør SV. Senterpartiet går litt fram, mens KrF går litt tilbake.

Et valgresultat i tråd med meningsmålingen ville ha gitt Ap 21 mandater i bystyret og SV ett mandat. Høyre og Frp ville til sammen ha fått 23. Sammen med KrFs to og Venstres ene mandat, ville det ha sikret borgerlig flertall.

Hvis Sp får samme oppslutning i valget som på målingen, vil partiet komme inn i bystyret for første gang på åtte år med ett mandat.

Resultat av godt arbeid

- Meningsmålingen er veldig oppløftende for oss, og den viser at vi går mot et spennende valg i Drammen, sier Elisabeth S. Arntsen til Fagbladet.

Det er spesielt hjemmesitterne som nå sier de vil stemme Ap. Ifølge Arve Østgaard som er fagansvarlig ved Sentio, har tragedien på Utøya gjort at mange velgere gir Ap sin stemme. Imidlertid er framgangen i Drammen større enn i andre byer med borgerlig styre.

- Jeg tror ikke dette er hele forklaringen, sier Elisabeth S. Arntsen som har vært hovedtillitsvalgt og leder i Fagforbundet Drammen i flere år. I år står hun også ganske høyt opp på Aps liste til kommunevalget.

- Allerede i fjor høst startet prosjektet med å male de blå byene røde. Og 12. januar sto vi på stand og delte ut røde roser. Jeg tror at vi nå ser resultater av et gjennomtenkt og godt arbeid i forkant av selve valgkampen, sier hun.

Skal stå på til siste slutt

Arntsen mener at også dialogmøtene med brukere og ansatte innenfor offentlige tjenester har bidratt til gode meningsmålinger.

- Dette var godt besøkte møter som ble holdt i forkant av programarbeidet vårt, slik at velgerne skulle ha mulighet til å bli hørt og påvirke sakene vi skulle gå til valg på. Også det lokale Fagforbundet har den siste tiden vært ute på arbeidsplassene med sin egen brosjyre som belyser noen av de viktige sakene for de ansatte i kommunen og hvordan de ulike politiske partiene forholder seg til dem, sier hun.

- Valglokalene holder åpent både 11. og 12. september i Drammen, og vi skal stå på til siste slutt, lover hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy