JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Halden Ap tilbyr deltidsansatte større stillinger

Arbeiderpartiet i Halden har gitt en skriftlig velgergaranti der alle ansatte i kommunen skal tilbys en stillingsprosent som tilsvarer det de faktisk har jobbet de siste 15 månedene.

2011090514005520131216165215

per.flakstad@fagforbundet.no

Bystyret i Trondheim gjorde et historisk vedtak om det samme i forrige uke. Hvis Halden Ap beholder posisjonen etter valget, vil de også sørge for et liknende vedtak.

Fornøyd

Fagforbundets hovedtillitsvalg i Halden, Kirsti Rørmyr, er meget godt fornøyd med velgergarantien. Hun roser også det lokale Arbeiderpartiet for å garantere at grunnbemanningen i helsesektoren skal opp.

– Det blir jo resultatet når deltidsansatte tilbys stillinger i tråd med hvor mye de faktisk jobber, men det er flott at dette blir sagt såpass tydelig i Aps skriftelige velgergaranti, sier hun til Fagbladet.

Fagforbundet Halden og Aremark har de siste årene brukt skjerpingen av bestemmelsene i arbeidsmiljøloven til å skaffe over 300 medlemmer enten faste eller større stillinger.

– De fleste av disse sakene gjelder medlemmer som har fått økt sin faste stillingsprosent, sier Kirsti Rørmyr.

Kvalitetskommune

Halden har fra før et meget godt omsorgstilbud. For ikke lenge siden ble kommunen trukket fram som en av landets beste. Ifølge Kirsti Rørmyr er grunnen til dette blant annet at kommunen har fått økt grunnbemanningen gjennom at folk har fått faste og større stillinger, og ikke minst mener hun det arbeidet som ble gjort på Halden sykehjem i forbindelse med kvalitetskommuneprogrammet har hatt mye å si for kvaliteten.

– Vi har fått til veldig mye bra gjennom trepartsamarbeidet og prosjektet på Halden sykehjem. Kommunen har ikke søkt om å være med på det nye programmet ”Sammen for en bedre kommune”, men i stedet valgt å videreføre arbeidet i kvalitetskommuneprogrammet. Blant annet skal metodene fra prosjektet på Halden sykehjem nå brukes i de tre andre sykehjemmene i kommunen. Det er også vedtatt at metoden om trepartsamarbeid skal brukes i barnehagesektoren, forteller Kiristi Rørmyr.

Samarbeid

Så vellykket har prosjektsamarbeidet mellom politikere, ansatte og administrasjon vært, at trepartsamarbeidet er blitt etablert helt øverst i det kommunale hierarkiet.

– Vi sitter nå i en gruppe som består av ordfører og politiske toppledere, rådmannen og hans lederteam og seks hovedtillitsvalgte, blant dem to fra Fagforbundet, sier Kirsti Rørmyr.

– På denne måten kommer vi tidlig inn i beslutningsprosessene og kan bidra med synspunkter og ideer fra de ansatte, fortsetter hun.

Et av punktene i Halden Aps velgergaranti til de ansatte inneholder også et løfte om at trepartsamarbeidet skal videreutvikles i et forpliktende opplegg.

– Det har ikke alltid vært et hjertelig forhold mellom Halden Ap og Fagforbundet, har du tro på at denne velgergarantien vil bli fulgt opp?

– Jeg har et klart inntrykk av at de mener dette på alvor. Som hovedtillitsvalgt vil jeg selvsagt følge med og påse at de gjør som de har lovet.

– Forutsetningen er selvsagt at Halden Ap får fornyet tillit. Jeg håper derfor at velgerne i Halden ser på de politiske hovedlinjene og ikke bare på enkeltsaker og enkeltpersoner når de skal stemme.

– Jeg har blant annet lest budsjettforslagene til Høyre for de siste årene, og det er ikke lystig lesing. Hadde deres forslag fått gjennomslag, ville for eksempel teknisk sektor i kommunen vært halvert, sier Kirsti Rørmyr.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy