JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mimretrikk er velferd

Ingebjørg Ljones (97) husker godt da hun snek på trikken. – Vi hoppet på bak og gjemte oss. Det var vel en gang etter krigen. Dette er en drømmedag, det er lenge siden jeg har kjørt trikk.

2011091209264620131216165455

Gjennom byen kjører en helt spesiell bytrikk. Blå utenpå, men inni sitter 20 beboere fra Furuset sykehjem og minnes byen slik den en gang var.

– Medlemmene i Fagforbundet ville gi beboerne et påfyll av livsglede i hverdagen. Vi ønsker å fokusere på velferd for eldre. Å komme seg ut på tur er helsefremmende, forteller Helge Sporsheim som er leder for Seksjon helse- og sosial i Fagforbundet Oslo

Velferd for eldre

For mange av passasjerene er det tiår siden de sist satt på en trikk. Med på turen er pårørende og ansatte. Underveis med den gamle trikker serverer de kaffe, wienerbrød og trekkspillmusikk. Det er Fagforbundet i Oslo som arrangerer og betaler for den sjeldne utflukten.

– Eldreomsorgen trenger økte midler til velferd. Neste gang kan det være å kjøre til nærmeste kai med termos og fiskestang. Men selv små utflukter krever ressurser.

Minnene kommer

Med på turen er også Asbjørn Sandstrand (91). Han kjørte selv trikken den gang han jobbet. Riktignok en nyere utgave en denne veterantrikken fra 1913, men likevel er det nærmere 25 år siden han pensjonerte seg.

– Det var en god arbeidsplass.

Minnene strømmer på passasjerene.

– Der er Nationaltheateret. Der har jeg vært mange ganger.

– Kan du slippe meg av på Torshov? Jeg vil hjem.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy