JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rev NHO-tall i filler

– Aldri har vi sett NHO så aktive for høyresiden. Deres bruk av tall krevde motsvar. Det har vi gitt, fastslår forbundsleder Jan Davidsen.

2011090914033720131216165601

ola.tommeras@fagforbundet.no

Det har vært intense uker landet rundt, for tillitsvalgte, medlemmer og ledere. På tampen av valgkampen stiger temperaturen kraftig. Fokuset rettes mot Fagforbundets satsing på turneen med Åge Aleksandersen, annonsekampanjer og partistøtten til Ap, SV og Sp.

Det er brukt 16 millioner kroner. Fem millioner i partistøtte, resten til annonsekampanjer og konsertturné. I valgkampinnspurten settes millionbeløpet i fokus. Sterke ord faller. NHO kaller det vanvittig og et demokratisk problem.

Millioner i pensjonsran

– 16 millioner er mye, men ikke mer enn hva en håndfull av våre medlemmer vil tape bare i pensjon dersom jobbene deres settes på anbud, parerer Jan Davidsen.

Partistøtten er på omtrent samme nivå som vanlig. Millioner ble brukt for å samle medlemmer, tillitsvalgte, velgere og interesserte med Åge Aleksandersen og Sambandet. I tillegg kom annonsekampanjen med presentasjon av tallene for hva medlemmer kan tape i pensjon dersom NHO og høyresiden får sin vilje gjennom. Det ble dokumentert hvordan et enkelt medlem vil miste mer enn én million kroner fra hun går av med pensjon til hun fyller 85 år.

– Hvorfor så kraftig ut i år?

– Vi har aldri noensinne sett så høy aktivitet fra NHOs side for høyresidens konkurranseutsetting. Deres bruk av kostratall krevde et klart motsvar. Det har vi fått til, sier Jan Davidsen.

Viktigere enn noen gang

Den aller viktigste saken for Fagforbundet ved dette valget har vært å bidra til å få så mange som mulig til stemmeurnene.

– Det har aldri vært mer viktig enn i år. Etter 22. juli har det å bruke bruk stemmeretten fått en helt annen dimensjon. At folk stemmer, er grunnleggende for at folkestyret skal fungere, sier Davidsen.

– Vit hva du velger

Fagforbundets saker i valgkampen har vært tydelige: Nei til konkurranseutsetting, nei til sosial dumping og retten til hele stillinger. Det har framgått tydelig at støtten har gått til rødgrønne partier, som bærer fram de samme synspunktene. Nettopp det har vært debattert blant medlemmer, men mest hissig blant ikke-medlemmer.

– Vi skal ha respekt for ulike syn. Det viktigste er at folk bruker stemmeretten, men de som stemmer mot høyre må være klar over konsekvensen av valget de gjør. Alle medlemmene våre lever i et lokalsamfunn. De må vurdere hvem som er best til å ta vare på framtida i sine samfunn, kommenterer Davidsen.

– I enkelte kommuner har også røde og grønne partier valgt å konkurranseutsette?

– Vi må ta utgangspunkt i partiprogrammene de går til valg på. Vi forutsetter at partiene leverer i forhold til sine programmer, fastslår Davidsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy