Ansetter egne renholdere

Nesbru videregående skole har i alle år brukt byråer til å ta seg av renholdet. Ledelsen har imidlertid ikke vært fornøyd med kvaliteten, og nå har skolen ansatt egne renholdere.

2011091212201920131216165707

Knut Jore, rektor ved skolen, mener at det er den beste løsningen både for renholderne selv og for skolen.

– Som ansatte ved skolen, og ikke i et byrå, vil renholderne få en tydelig tilhørighet til arbeidsplassen sin. De blir en del av et arbeidsfellesskap, og en annen fordel for oss er at vi får bedre kontakt og kan ta opp problemer som dukker opp med en gang.

Gode erfaringer

Da han begynte å jobbe på Nesbru videregående skole i 2008, hadde Knut Jore vært rektor ved to andre videregående skoler. Begge disse skolene hadde egne renholdere, og det var sjelden noe å klage på. Disse gode erfaringene tok han med seg inn i stillingen som rektor på Nesbru videregående skole.

– Her har det vært brukt byrå bestandig, men vi har ikke vært fornøyd med kvaliteten, derfor ønsket vi å endre dette, forteller Jore.

Teamleder

Helst ville han ha hatt renholderne plass for lenge siden, men skolen var bundet av kontrakten med det siste byrået de hadde inngått avtale med. Da kontraktperioden gikk mot slutten våren 2011, startet rekrutteringen av egne ansatte. De fikk over 50 søkere til de seks stillingene.

En av dem som fikk jobb, var Sevim Sakalli. I tillegg til å være renholder, skal hun også lede renholdsteamet og være kontaktperson mot skolens driftsleder.

– Jeg synes det er veldig fint å være ansatt direkte her på skolen, og jeg setter stor pris på at miljøet er så inkluderende, sier hun. Men hun understreker at det kan være helt fint å jobbe i et byrå også, som hun har gjort mye av tiden etter at hun startet som renholder i 1986.

Hun har vært medlem av Fagforbundet tidligere, og har akkurat gjenopptatt medlemskapet. Nå er hun i gang med fagbrevet.

– Vi har mye med utstyr og kjemikalier å gjøre, og da trengs det kunnskap. Det er viktig å gjøre ting riktig, derfor vil jeg gjerne lære mer. De fleste arbeidsplasser krever fagbrev, og i tillegg får man bedre betalt, forteller hun.

Investeringer

Overgangen fra byrå til egne renholdere har kostet skolen 250.000 kroner i investeringer i maskiner og utstyr.

– Det er store investeringer, men hvordan dette slår ut budsjettmessig til slutt, er foreløpig litt uvisst, sier rektor. – Men jeg mener at godt renhold er viktig, ikke bare for trivsel og helse, men også for et godt læringsmiljø, så det er det vel verdt å satse på.

Nesbru videregående skole ligger i Asker kommune utenfor Oslo og har ca. 800 elever og rundt 130 ansatte. I underkant av 120 av disse er lærere.

Bygningen er på 10.000 kvadratmeter, og når den nye byggfagavdelingen står klar i januar 2012, øker arealet med rundt 800 kvm netto.

Skolen er en av 34 videregående skoler i Akershus fylke.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy