JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Glad for at de rødgrønne holder stillingen

Fagforbundets leder Jan Davidsen er fornøyd med at de rødgrønne partiene totalt sett ser ut til å holde stillingen, selv om Høyre ser ut til å gjøre et brakvalg.

2011091222193120131216165750

per.flakstad@fagforbundet.no

Selv om det er tidlig på kvelden ennå, ser tendensen ut til at Høyre gjør et meget godt valg på bekostning av Fremskrittpartiet som ifølge prognosene rundt klokka ti kommer til å gjøre et katastrofevalg.

Samtidig går Arbeiderpartiet litt fram, og SV gjør det ikke riktig så dårlig som en del meningsmålinger viste før valget.

- Selv om Høyre ser ut til å gjøre et godt valg, så gjør de det på bekostning av Fremskrittspartiet. Dermed blir ikke den borgerlige blokken større mens den rødgrønne blokken holder seg stabil, og det er jeg godt fornøyd med, sier Jan Davidsen.

Også Venstre ser ut til å gjøre et godt valg, og Davidsen tror samarbeidsforhandlingene i de enkelte kommunene kan bli svært spennende etter valget.

- Den makten mellompartiene ser ut til å få, kan gi ulike utslag i forskjellige kommuner, sier Davidsen.

- Det viktigste så langt er at de rødgrønne partiene, med Arbeiderpartiet i spissen, totalt sett beholder den oppslutningen som gir grunnlag for å styre landet videre. Husk at Ap tradisjonelt gjør det dårligere i kommunevalg enn i stortingsvalg. Derfor ser resulatet så langt oppløftende ut med tanke på stortingsvalget i 2013, fortsetter Davidsen.

Han ønsker også å minne lokalpolitikere på at det hviler et ansvar på de som skal forhandle om posisjoner og konstellasjoner etter valget.

- Husk at det som skjer lokalt når det gjelder forhandlinger og samarbeid også kan gi føringer med tanke på regjeringssamarbeid om to år, sier Davidsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy