JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Nå stanser anbudskjøret

Ap har gjort et brakvalg i Frp-styrte Fredrikstad. Det skjer etter en kjempedugnad fra flere hold for å tydeliggjøre konsekvensen av Frps anbudskjør.

2011091223284620131216165805

ola.tommeras@fagforbundet.no

Like før klokken 23.00 var tallene klare i den Frp-styrte Østfold-byen. Arbeiderpartiet får hele 49,2 prosent alene. Tiden med Frp er forbi. Den kommende ordføreren heter Jon-Ivar Nygård (Ap).

Brakseieren kommer etter at Frp kjørte et usedvanlig råkjør for å konkurranseutsette sykehjem i byen. Fredrikstad er byen som hjelpepleier Lise Been kommer fra. Hun som var mennesket bak tallene i Fagforbundets annonsekampanje, der det ble dokumentert at hun ville tape over én million kroner i pensjon dersom jobben hennes ble satt ut på anbud.

- Umiddelbar reversering

Ansatte ved anbudstruede sykehjem i Fredrikstad kan nå puste ut.

- Vi stanser umiddelbart konkurranseutsettingen som Frp har startet, forsikrer påtroppende ordfører Jon-Ivar Nygård overfor Fagbladet. Vi får tak i ham i samme øyeblikk som tallene fra 22 av 23 kretser er klare. Minutter senere står jubelen i taket når tallene fra alle kretser presenteres: 49,2 prosent, pluss, minus litt på feilmarginer, er resultatet.

Nygård har opplevd at anbudskjøret har vært en viktig sak i valgkampen.

- Først og fremst har folk i Fredrikstad valgt å prioritere fellesskapet og offentlige tjenester i dette valget. Velgerne har snudd ryggen til det blå alternativet, sier Nygård.

Om rundene med anbudsutsetting av sykehjemmene de siste månedene sier Nygård:

- Anbud og konkurranseutsetting er forankra i den blå, blå politikken. Det skal vi ha respekt for, men velgerne har altså valgt en annen retning.

Nesten på gråten

Leder av Fagforbundet Fredrikstad, William Gulbrandsen, beskriver de siste fire årene med Frp-styre som en sammenhengende valgkamptid.

- Jeg er nesten på gråten. Det er veldig moro at vi har lykkes. Vi har stått sterkt sammen i LO, og har hatt en veldig drahjelp av Fagforbundet sentralt. Det er så utrolig flott med en slik avslutning på en lang kamp, sier Gulbrandsen.

- Vi hadde håpet at den rød-grønne blokka skulle gå fram med et par prosent, slik at de sammen kunne klare akkurat å vippe Frp. Og så får vi et slikt resultat. Helt utrolig, sier han.

Opp med 50 prosent

Arbeiderpartiet hadde etter forrige valge 32,8 prosent oppslutning i Fredrikstad. De går nå fram med 16,4 prosentpoeng, som gir en oppgang på hele 50 prosent.

Resultatene fra Fredrikstad

Høyre og Ap fram på landsbasis. Frp tilbake.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy