– Oslo er blitt lysere blått

Fagforbundets leder i Oslo, Mari Sanden, er skuffet over at de borgerlige partiene beholder makten i hovedstaden. Men hun mener flertallet er blitt lysere blått.

2011091312455520131216165922

per.flakstad@fagforbundet.no

– Med Fremskrittspartiets markante tilbakegang, forventer jeg at flertallspartiene kommer til å kjøre en mindre aggressiv høyrepolitikk enn det vi har opplevd de siste årene, sier Mari Sanden.

Selv om Arbeiderpartiet gjorde et godt lokalvalg og får to nye representanter i bystyret, gjorde SV det tilsvarende dårlig. Rødt mistet også en representant, så totalt sett er venstresiden noe svekket.

Høyre gjorde et meget godt valg i Oslo, og får seks nye representanter i bystyret, mens Frp er mer enn halvert og mister fem av sine ni representanter.

Mari Sanden er spent på hvordan den borgerlige flertallsblokken kommer til å fungere med et svekket Frp, og med Venstre som har uttalt at de ikke ønsker å sitte i byråd med Frp.

– Hvis jeg kunne få velge, hadde jeg i denne situasjonen helst sett at Oslo fikk et rent Høyre-byråd. Da kan vi i alle fall slippe useriøse Frp-politikere i viktige byrådsposisjoner, sier hun.

Mari Sanden er også opptatt av at venstresiden i Oslo kommer til å føre en tydelig opposisjonspolitikk som klart viser velgerne forskjellen på de rødgrønne og de blå partiene.

– Det vil være et viktig bidrag når vi om ikke lenge skal begynne å planlegge arbeidet fram mot stortingsvalget i 2013, der det vil bety svært mye for kommune-Norge at de rødgrønne beholder regjeringsmakten, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy