JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Oslo er blitt lysere blått

Fagforbundets leder i Oslo, Mari Sanden, er skuffet over at de borgerlige partiene beholder makten i hovedstaden. Men hun mener flertallet er blitt lysere blått.

2011091312455520131216165922

per.flakstad@fagforbundet.no

– Med Fremskrittspartiets markante tilbakegang, forventer jeg at flertallspartiene kommer til å kjøre en mindre aggressiv høyrepolitikk enn det vi har opplevd de siste årene, sier Mari Sanden.

Selv om Arbeiderpartiet gjorde et godt lokalvalg og får to nye representanter i bystyret, gjorde SV det tilsvarende dårlig. Rødt mistet også en representant, så totalt sett er venstresiden noe svekket.

Høyre gjorde et meget godt valg i Oslo, og får seks nye representanter i bystyret, mens Frp er mer enn halvert og mister fem av sine ni representanter.

Mari Sanden er spent på hvordan den borgerlige flertallsblokken kommer til å fungere med et svekket Frp, og med Venstre som har uttalt at de ikke ønsker å sitte i byråd med Frp.

– Hvis jeg kunne få velge, hadde jeg i denne situasjonen helst sett at Oslo fikk et rent Høyre-byråd. Da kan vi i alle fall slippe useriøse Frp-politikere i viktige byrådsposisjoner, sier hun.

Mari Sanden er også opptatt av at venstresiden i Oslo kommer til å føre en tydelig opposisjonspolitikk som klart viser velgerne forskjellen på de rødgrønne og de blå partiene.

– Det vil være et viktig bidrag når vi om ikke lenge skal begynne å planlegge arbeidet fram mot stortingsvalget i 2013, der det vil bety svært mye for kommune-Norge at de rødgrønne beholder regjeringsmakten, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy