JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet er skeptisk til KrF-samarbeid

Fagforbundets leder i Trondheim, Kristin Sæther, er glad for at Aps Rita Ottervik fikk tillit nok til å fortsette som ordfører. Samtidig er hun skeptisk til at Ap vil ha KrF inn i flertallskoalisjonen.

2011091315135220131216165939

per.flakstad@fagforbundet.no

– Det ville ha vært en katastrofe for byen hvis Høyres framgang hadde ført til et borgerlig flertallsstyre i Trondheim. Vi er svært fornøyd med at Arbeiderpartiet og Rita Ottervik kan gå på en ny fireårs-periode, og vi ser fram til å få innfridd de rødgrønne løftene som er gitt under valgkampen, sier Kristin Sæther.

Frir til KrF

Også i Trondheim gjorde SV et dårlig valg og mister tre representanter. Arbeiderpartiet er fortsatt det klart største partiet med en oppslutning på nesten 40 prosent, men også de mister ti representanter i bystyret.

Allerede valgnatten gikk Aps partileder i Trondheim, Rune Olsø, ut og åpnet for å inkludere KrF i flertallskoalisjonen i byen.

– Vi ønsker oss en bredest mulig konstellasjon, sa han til NRK mandag kveld.

Skeptisk

– Vi er skeptiske til et samarbeid med et parti som har grunnholdninger så langt fra fagbevegelsen Jeg er redd for at et samarbeid med KrF kan bidra til å trekke politikken mer over mot Høyre. Det vil i så fall være en utvikling som vi ikke liker, sier Kristin Sæther.

– Hvis flertallet i Trondheim kommer til å bestå av for mange partier med grunnholdninger som spriker i ulike retninger, kan vi raskt få en situasjon der politikerne blir mer opptatt av å forhandle enn å handle, sier Kristin Sæther.

Hun mener at Arbeiderpartiet i stedet burde få til en forpliktende avtale med Rødt, som mistet en representant, men som fortsatt har to i bystyret – det samme som KrF.

Skal følge politikken

– Vi kommer til å følge politikken framover svært nøye med utgangspunkt i de kravene vi har i vårt valgmanifest og de løftene vi fikk før valget, fortsetter hun.

Blant annet har de rødgrønne lovet at det neste sykehjemmet som blir bygget i Trondheim skal ha bare heltidsansatte. Totalt har fagbevegelsen i Trondheim en lite med drøyt 20 positive svar og løfter som kommer til å bli tett fulgt opp, ifølge Sæther.

– For oss i fagbevegelsen er det svært viktig at de rødgrønne partiene følger opp og leverer i henhold til løftene sine. Det er dette de vil bli målt på, og Det er dette som vil gi dem troverdighet til å vinne stortingsvalget om to år. For oss som er tillitsvalgte i kommunene svært viktig at dagens regjeringen beholder makten etter 2013.

– Mange av oss har fortsatt marerittliknende drømmer om tiden da Høyre-leder Erna Solberg satt som kommunalminister. Det er noe vi helst ikke vil oppleve igjen, sier Kristin Sæther.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy