JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Et dramatisk regimeskifte

Leder av Fagforbundet Tromsø, Bjørn Willumsen, håper det er de moderate kreftene i Høyre som skal dominere byen framover.

2011091412244820131216170015

ola.tommeras@fagforbundet.no

Tromsø Høyre ble mer enn tredoblet etter mandagens valg. Velgerne snudde ryggen til de rødgrønne, som har styrt byen den siste perioden. Ap, SV og Sp gikk alle kraftig tilbake, og taper til sammen åtte plasser i kommunestyret. Høyre ble klart størst, da de gikk fram fra fem til 16 plasser.

Resultatene i Tromsø.

– Store utfordringer

Fagforbundets medlemmer og tillitsvalgte i Tromsø vil sannsynlig stå overfor mange utfordringer i årene framover.

– Høyre har vært veldig klar på at de vil ha private aktører mer inn i eldreomsorgen, men det gjenstår fortsatt å se hvordan de vil følge det opp i praksis. Det kan bli dramatiske endringer, men vi håper de moderate kreftene i partiet vil vinne fram, sier Willumsen.

I lang tid har det vært kamp for å beholde renovasjonsselskapet Remiks som heleid kommunalt AS. Det kommunalt eide renovasjonsselskapet er blant verdens mest effektiviserte og moderne. Likevel er det flere ganger reist forslag om å sette det ut på anbud.

– Private er klare til å overta Remiks. Det kan absolutt stå i fare som privateid renovasjonsselskap, bekrefter Willumsen.

Fulgt av skandaler

Det rødgrønne styret i Tromsø har vært fulgt av skandaler helt fram til valgdagen. Det ble det dårlige resultateter av.

– De har snubla i mange saker. De er tatt i løftebrudd og i løgn. Det straffer seg, påpeker Willumsen.

Det startet med at de innføre eiendomsskatt til tross for løfter om at så ikke skulle gjøres. Det fortsatte med skandaler i pressen rundt eldreomsorgen i kommunen, etter at de ved forrige valg lovte å skape Europas beste eldreomsorg. Deretter kom skandalene med lysskye operasjoner i Troms kraft. Det forseglet skjebnen til de rødgrønne.

– De rødgrønne har hatt et dårlig lag som har gjort feil på feil, mener Willumsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy