JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i stat og kommuner

Etter åtte timers mekling på overtid kunne riksmekler Nils Dalseide legge fram en løsning på lønnsoppgjøret for de statsansatte som partene kunne anbefale

Etter åtte timers mekling på overtid kunne riksmekler Nils Dalseide legge fram en løsning på lønnsoppgjøret for de statsansatte som partene kunne anbefale

Morten Hansen

Både i staten og i de KS-tilsluttede kommunene er det nå enighet om anbefalte meklingsforslag med en økonomisk ramme på 3,3 %. I Oslo kommune starter meklingen opp igjen klokka 10.

2014061212000020230821171436

einar.fjellvik@lomedia.no

Uvanlig nok var det i år i kommuneoppgjøret man først kom fram til en anbefalt løsning. Allerede en halv time etter midnatt la mekler Reidun Wallevik en skisse til løsning. Den brukte partene det meste av natta til å vurdere. Etter en justeringsrunde på morgenkvisten var det ved åttetiden i morges klart at både arbeidsgivere og arbeidstakere anbefalte skissen.

Les mer om meklingsresultatet i KS-området her.

En knapp time senere kunne kommunalminister Jan Tore Sanner bekrefte at man også hadde kommet fram til et anbefalt meklingsforslag i statsoppgjøret.

Les mer om meklingsresultatet i statsoppgjøret her.

Samme ramme som frontfaget

Begge de to store lønnsoppgjørene i offentlig sektor skal ha den samme økonomiske rammen som ble oppnådd i frontfagoppgjøret i industrien; 3,3 %.

I kommunesektoren skal pengene være fordelt slik at lærerne får noe mer enn andre grupper for å kompensere for mindrelønnsutvikling de siste årene. I tillegg har de kommuneansatte fått inn en klausul i meklingsforslaget som gir dem rett til ekstra lønnstillegg neste år hvis det viser seg at industrien oppnår mer enn 3,3 % lønnsvekst i år når også de lokale forhandlingene er unnagjort.

Oslo mekler

Meklingen for de ansatte i Oslo kommune, som er et eget tariffområde, blir gjenopptatt klokka 10 i formiddag. Her tok forhandlerne pause i natt for å avvente utviklingen i meklingen i KS-området.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy