JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bekymret for kommuneøkonomien

Fagforbundet har kommet med en rekke innspill til Statsbudsjettet. Viktigst av disse er å unngå kutt i kommuneøkonomien - og dermed også i velferden, sier Wegard Harsvik. Torsdag klokka ti blir det klart i hvilken grad de rødgrønne har lyttet til Fagforbundets innspill.

2011100516170320131216171232

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

- Rammene for kommuneøkonomien har dobbel betydning for Fagforbundets medlemmer, påpeker Wegard Harsvik i Fagforbundet.

"Statsbudsjettet for 2012 bør på en balansert måte videreføre satsinga på offentlig velferd", heter det blant annet i Fagforbundets innspill som er sendt den rødgrønne regjeringen.

- Våre medlemmers arbeidsvilkår henger tett sammen med kommuneøkonomien. Samtidig er alle våre medlemmer innbyggere i en kommune og dermed avhengig av gode tjenester, sier Wegard Harsvik.

Tiltak for heltid

- Det er i kommunene velferden skapes, og det er store oppgaver som må løses. For å klare det, må vi sørge for at kvaliteten på tjenestene er god, sier Harsvik.

Fagforbundet er spesielt opptatt av at faste, hele stillinger er veien å gå for å høyne kvaliteten. Det er gjennom faste, hele stillinger kommunenekan få trygge, godt kvalifiserte og motiverte ansatte. Derfor håper man nå at regjeringen i statsbudsjettet vil komme med flere tiltak for å nå målet om hele stillinger til alle som ønsker det.

Satsing mot fattigdom

Et annet tema Fagforbundet har gitt innspill på, er kampen mot fattigdom.

- Vi vet at våre medlemmer har kamp mot fattigdom som en av sine viktigste saker. Det viktigste tiltaket mot fattigdom er arbeid. Samtidig vet vi at noen er permanent utenfor arbeidslivet, og denne gruppen må sikres muligheten for å leve et anstendig liv.

Nye undersøkelser viser at innsatsen mot fattigdom så langt ikke har løst problemene. Det blir stadig flere fattige i Norge.

Fagforbundet har derfor bedt regjeringen sørge for at barnetrygden oppjusteres slik at den følger prisveksten i samfunnet, og samtidig at sosialstønadene økes til Sifo-satser.

Lekkasjer om kutt

I vår lovet regjeringen at kommunene ville få en samlet inntektsvekst på mellom fem og seks milliarder neste år, og ifølge NRK vil vi i statsbudsjettet få en vekst på så vidt over fem milliarder. Det betyr kutt i tjenestene i mange kommuner, ifølge KS.

Statsbudsjettet offentliggjøres torsdag 6. oktober klokka 10.00. Alle budsjettdokumentene legges ut her.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy