JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ytterligere tre pågrepet og siktet i Unibuss-saken

Politiet pågrep torsdag ettermiddag tre nye personer for korrupsjon i Unibuss-saken. En av de siktede er toppsjef i selskapet Helge Leite, som også er styreleder i NHO transport.

2011100710104120131216171525

tips@fagforbundet.no

– Dette er en veldig stor overraskelse, og jeg er ekstremt skuffet, sier styreleder i Unibuss, Cato Hellesjø til VG.

Det var styrelederen som satte i verk undersøkelser og som politianmeldte saken, etter at en ansatt i det tyske selskapet MAN ble dømt for korrupsjon. Mannen hadde blant annet opplyst at han hadde godkjent å utbetale millionbeløp til ansatte i en kommunalt busselskapet i Oslo.

En av de siktede i saken, en tidligere innkjøpssjef i Unibuss, har delvis innrømmet straffeskyld, og sier gjennom sin forsvarer at han ønsker å legge alle kort på bordet. Han mener imidlertid å kunne dokumentere at beløpet det er snakk om ligger lagt under det han er siktet for.

Både han og flere andre siktede avviser at de hadde noen reell påvirkning på hvilke busser som selskapet kjøpte inn i den perioden da de ifølge siktelsen skal ha mottatt penger fra MAN.

Til sammen seks personer er foreløpig siktet i saken. Politiet opplyser at de etterforsker saken bredt og at de har gjort omfattende beslag. Det utelukkes ikke at det kan komme enda flere pågripelser i saken.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy