– Vi må opp på industriarbeiderlønn

Allerede nå har bussjåførene i Fagforbundet samlet seg om det som blir hovedkravet i tariffoppgjøret neste år: De vil ha det samme som en gjennomsnitts industriarbeiderlønn, sier Ole Roger Berg.

2011101913390620131216172216

per.flakstad@fagforbundet.no

– I dag ligger bussjåførene rundt 25.000 kroner lavere enn en gjennomsnitts industrilønn. Intensjonen i bussbransjeavtalen var at vi skulle opp på det samme nivået. Dette må arbeidsgiversiden ta inn over seg, ellers blir denne delen av avtalen stående som en vits, sier lederen i forbundets faggruppe for kollektivtransport, Ole Roger Berg.

Til tross for en intensjon om å få bussjåførene opp på en gjennomsnitts industriarbeiderlønn, har de sakket etter i de to siste oppgjørene. Dette har fått frustrasjonen til å boble blant sjåførene, og på tariffkonferansen der de drøftet kravene inn mot neste oppgjør, kom det fram en stor vilje til å ta kampen om industriarbeiderlønn «så langt som det er nødvendig», ifølge Ole Roger Berg.

Lengre helg

I tillegg blir det et viktig krav fra sjåførene å få en reguleringsbestemmelse som gjør at de holder følge med industriarbeidere også etter at det er gjennomført lokale forhandlinger i industribedriftene.

– Vi har ikke lokale forhandlinger som i industrien, derfor må vi få på plass en regulering mellom hovedoppgjørene som fanger opp lokale tillegg i frontfagene og i industrien, sier Ole Roger Berg.

Bussjåførene kommer også til å kreve regulering av tidsrommet for helgetillegg.

– I dag får vi tillegg fra klokka tre lørdag ettermiddag og fram til midnatt søndag. Det betyr blant annet at alle som jobber lørdag formiddag, når det er mye kjøring, ikke får tillegg. Vi ønsker at helga skal begynne allerede fredag kveld og gå fram til mandag morgen klokka seks, sier Berg.

Må få «do-pauser»

I dag regulerer bussbransjeavtalen forholdene til sjåførene, men den omfatter ikke verkstedarbeidere og administrativt ansatte. Derfor ønsker fagforeningene at omfanget av avtalen utvides slik at også disse yrkesgruppene er med.

– Dette er et tilnærmet uregulert område der vi ser stor variasjon fra busselskap til busselskap. Poenget med bussbransjeavtalen var jo at folk skulle få noenlunde like lønns- og arbeidsvilkår. Derfor synes jeg det vil være naturlig å utvide omfanget av avtalen, sier Berg.

I tillegg er det viktig for sjåførene å få avtalefestet en viss del av arbeidstiden til å ivareta personlige behov.

– I disse anbudstider er det ofte administrasjonsselskaper som legger opp ruter som selskapene deretter konkurrerer om. Marginene er blitt så knappe i den skarpe konkurransen at vi knapt har tid til et toalettbesøk de gangene vi er inne på stasjonen. Derfor ønsker vi at 15 prosent av arbeidstiden øremerkes pauser slik at sjåførene kan få gjort nødvendige ærend og hente seg igjen før neste økt, sier Ole Roger Berg.

MEST LEST:
God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

Per Flakstad

Lønnsforhandlingene er i gang: Her finner du alle kravene fra LO

Colourbox.com

Disse skal få ny lønn nå: Lønnsforhandlingene for 190.000 ansatte i kommunene er i gang

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september.  Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september. Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Per Flakstad

Lønnsoppgjørene står i kø: Her kan du se når din lønn skal forhandles i høst

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Titti Brun

Kvinne jobbet ulovlig som helsefagarbeider i nesten ett år – løy om utdannelse i jobbintervju

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Anna Granqvist

Her er alle de nye satsene: Minstepensjonister får 130 kroner mer i måneden

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Karin Svendsen

Nytt fagskoletilbud: Snart kan disse helsefagarbeiderne jobbe sammen med kirurgene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy