Undervisningssykehjemmet i Akershus ved Lørenskog sykehjem skal bli et ressurssenter for undervisning, fagutvikling og forskning. Det skal bidra til å bedre kvaliteten også ved de øvrige sykehjemmene i fylket.
Samarbeid
Undervisningssykehjemmet samarbeider med andre undervisningssjukehjem gjennom et fagutviklingsnettverk i tillegg til Akershus Universitetssykehus, Høgskolen i Akershus og Institutt for Sykepleievitenskap ved Universitetet i Oslo.
– De nye undervisningssykehjemmene har alle et nært forhold til ett av de fem første undervisningssykehjemmene. Vi er slik sett en satellitt til Undervisningssykehjemmet i helseregion øst ved Abildsø bo- og rehabiliteringssenter og vil ha mye kontakt med dem i forbindelse med ulike prosjekter, forklarer prosjektleder Anne H. Wæhrens.
Mer aktivitet og bedre servering
Blant de planlagte prosjektene ved Undervisningssykehjemmet i Akershus er økt aktivitetstilbud til beboerne gjennom samarbeid med musikkskolen, utvidet bruk av musikkterapeut, opprettelse av tre stillinger som aktivitør og mer samarbeid med frivillige organisasjoner.
– Dessuten har vi ansatt en kulturleder som skal koordinere tilbudene om tilpasset aktivitet for pasientene, forteller prosjektlederen.
Omsorgen skal bedres på mange måter. Blant annet skal noen av de ansatte undersøke hva som er beste tidspunkt for matservering for den enkelte pasient.
– Vi vil fokusere på brukermedvirkning og bevisstgjøring av personalet, sier Wæhrens. Som eksempel på hvordan pleierne får anledning til å heve sin egen kompetanse, nevner hun demenssirkler.
– De ansatte får tilbud om ukentlige møter for å lære å takle atferden til mennesker med demens. Dette tror jeg vil bedre omsorgen for pasientene ved at de blir utsatt for mindre tvang.
Læringsarena
– Ved å etablere et undervisningssykehjem ønsker vi å utvikle gode læringsmiljøer og derved tiltrekke oss faglig kvalifisert personell, sier prosjektlederen. Hun legger til at de vil bygge opp en god læringsarena for både studenter, elever og egne ansatte.
Mer informasjon om undervisningssykehjemmene i Norge finner du på www.undervisningssykehjem.no
KVALITETSARKIVET - KVALITETSHS
LITE INFO: Informasjonen Anne Kallset fikk om uførefella da hun søkte KLP om gradert uføreytelse, var en henvisning til å gå inn og lese mer på KLPs nettsider, i siste avsnitt i et brev om dokumentasjon de trengte for å behandle saken.
Ole Martin Wold
Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen var tilstede og markerte overtakelsen av sykehjemmet.
Oslo kommune
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
Enigheten i forhandlingene i Bring Transportløsninger AS (BTL) sikrer blant annet alle BTL-ansatte et tillegg på 16 500 kroner, samt økning av en rekke tillegg. Her er Fagforbundet Post og finans' forhandlinngsutvalg: Jacqueline Hopkinson, Odd Arne Hartvigsen, Cathrine S. Ertsås (foran), Gerd Øiahals og Marius Weisæth underveis i forhandlingene.
Alf Ragnar Olsen