JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nye takter i eldreomsorgen

I mai fikk Lørenskog sykehjem status som undervisningssykehjem.

2007081013435420131216014747

Undervisningssykehjemmet i Akershus ved Lørenskog sykehjem skal bli et ressurssenter for undervisning, fagutvikling og forskning. Det skal bidra til å bedre kvaliteten også ved de øvrige sykehjemmene i fylket.

Samarbeid

Undervisningssykehjemmet samarbeider med andre undervisningssjukehjem gjennom et fagutviklingsnettverk i tillegg til Akershus Universitetssykehus, Høgskolen i Akershus og Institutt for Sykepleievitenskap ved Universitetet i Oslo.

– De nye undervisningssykehjemmene har alle et nært forhold til ett av de fem første undervisningssykehjemmene. Vi er slik sett en satellitt til Undervisningssykehjemmet i helseregion øst ved Abildsø bo- og rehabiliteringssenter og vil ha mye kontakt med dem i forbindelse med ulike prosjekter, forklarer prosjektleder Anne H. Wæhrens.

Mer aktivitet og bedre servering

Blant de planlagte prosjektene ved Undervisningssykehjemmet i Akershus er økt aktivitetstilbud til beboerne gjennom samarbeid med musikkskolen, utvidet bruk av musikkterapeut, opprettelse av tre stillinger som aktivitør og mer samarbeid med frivillige organisasjoner.

– Dessuten har vi ansatt en kulturleder som skal koordinere tilbudene om tilpasset aktivitet for pasientene, forteller prosjektlederen.

Omsorgen skal bedres på mange måter. Blant annet skal noen av de ansatte undersøke hva som er beste tidspunkt for matservering for den enkelte pasient.

– Vi vil fokusere på brukermedvirkning og bevisstgjøring av personalet, sier Wæhrens. Som eksempel på hvordan pleierne får anledning til å heve sin egen kompetanse, nevner hun demenssirkler.

– De ansatte får tilbud om ukentlige møter for å lære å takle atferden til mennesker med demens. Dette tror jeg vil bedre omsorgen for pasientene ved at de blir utsatt for mindre tvang.

Læringsarena

– Ved å etablere et undervisningssykehjem ønsker vi å utvikle gode læringsmiljøer og derved tiltrekke oss faglig kvalifisert personell, sier prosjektlederen. Hun legger til at de vil bygge opp en god læringsarena for både studenter, elever og egne ansatte.

Mer informasjon om undervisningssykehjemmene i Norge finner du på www.undervisningssykehjem.no

KVALITETSARKIVET - KVALITETSHS

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy