JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp vil sparke tillitsvalgt

En av listetoppene til Fremskrittspartiet i Osterøy i Hordaland sa at Fagforbundets hovedtillitsvalgt vil bli oppsagt hvis Frp vinner valget i kommunen.

2007081709233520131216015213

– Jeg hadde vært i et møte, og på vei ut treffer jeg tre av Frps lokale listetopper i vestibylen i rådhuset. En av dem sier til meg at jeg nok ikke blir den første som skal sies opp om de vinner valget, forteller hovedtillitsvalgt Randi Eikeland i Osterøy.

– Jeg takker, og sier litt ironisk tilbake at jeg er jo glad for at det ikke er meg de vil si opp. Da legger Frp-kandidaten til at først skal de si opp noen andre, og så kommer turen til meg, fortsetter hun.

Foreslår kutt

Hvorvidt det var en dum spøk, eller om det var alvorlig ment, vet Randi Eikeland ikke.

Til NRK Hordaland sier listetopp for Frp, Ragnar Tyssebotn, at han aldri har truet med å sparke Eikeland.

– Det var heller ikke han som sa det, men han stod og hørte på, forteller hun.

Bakgrunnen er at Frp under behandlingen av årets budsjettet foreslo å kutte 23,9 årsverk, eller rundt 15 stillinger, i administrasjonen. Partiet har også omfattende planer for å konkurranseutsette kommunale tjenester. I et leserbrev i lokalavisa Bygdanytt i midten av august gikk Randi Eikeland skarpt i rette med Frps politikk, og kanskje var det dette som fikk det til å flyte over for den ene av partiets forhåndskumulerte listetopper.

Vil kjempe for medlemmene

– Det er ikke behagelig å bli truet slik, men jeg kommer til å jobbe gjennom hele valgkampen for å unngå at Frp får mer makt i kommunen. Jeg vil kjempe knallhardt for at Fagforbundets medlemmer skal fortsette å være kommunalt ansatte, og jeg håper alle medlemmer som vurderer å stemme Frp tenker over at det kanskje er jobben deres de stemmer vekk, sier Randi Eikeland.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy