JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gjensidig respekt

På Sørheim Omsorgssenter i Sør-Fron i Gudbrandsdalen går praten mellom Magnhild Davidhaugen og Tone Berntsen lett. Tryggheten i at én fast person kommer ukentlig, har vært avgjørende for samholdet og samarbeidet de to imellom.

2007082909303420131216015558

Magnhild Davidhaugen er 87 år gammel og har bodd tre år på Sørheim.

– Jeg har vært husmorvikar selv og syns Tone Berntsen er både flink og grei. Jeg har likt henne godt hele tiden.

– Jeg har vært heldig. Samme menneske kommer til avtalt tid hver gang. Det er positivt å slippe spørsmål om hvor ting er hver gang det kommer et nytt menneske. Når Tone kommer, føler jeg meg trygg. Hjemmesykepleierne har det derimot vært flere av. Der er det flere personer å forholde seg til, sier Magnhild.

Ser forandringer raskt

Tone Berntsen er Fagforbundets hovedtillitsvalgt i Sør-Fron og fast hjemmehjelp for blant annet Magnhild. En gang i uken kommer hun og vasker leiligheten og hjelper Magnhild med å dusje.

Berntsen begynte som hjemmehjelp på Sørheim i april i fjor. Hun er glad for å ha sine faste brukere. Da ser hun raskt forandringer, og får rapportert det.

I tillegg ser Berntsen hva som må gjøres og slipper å spørre hver gang. Hun vet hvordan hver enkelt vil ha det. Dessuten hva hver enkelt klarer å gjøre.

– Jeg vil ikke ta fra dem det de faktisk kan gjøre selv. Magnhild er ansvarlig for støvtørkingen de gangene hun klarer det.

Effektiv tidsbruk

Berntsen sier at eldre ikke har så mange timer hjemmehjelpstjenester i løpet av en måned. Da gjelder det å utnytte tida effektivt. Det sier seg selv at faste hjemmehjelpere kjenner rutinene best, og får mer ut av tida.

– Dessuten hjelper vi brukerne med private gjøremål. Det er en fordel at det er mennesker de etter hvert kjenner, blir vant med og som kjenner dem.

– Jeg trives veldig godt og synes det går bra. Når vi er ferdige, tar vi en kopp kaffe og prater sammen og blir enda bedre kjent, sier Berntsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy