JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Viktige miljøspillere

– Våre medlemmer kommer til å spille en viktig rolle i det lokale miljøarbeidet, sier leder av Seksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet, Stein Guldbrandsen.

2007090413584620131216020442

«Tenke globalt, handle lokalt» har lenge vært et slagord i miljøpolitikken. Nå legges det stadig større vekt på den enkeltes miljøbevissthet og de lokale initiativene.

Stein Guldbrandsen er svært fornøyd med at Fagforbundet har tatt miljøarbeidet på alvor. Forbundet samarbeider med Norges Naturvernforbund, og sammen står de blant annet for forslaget om å gjøre verneombud til rådgivere og ressurspersoner også for det ytre miljøet i sine kommuner og fylker.

Spennende initiativ

– Dette er et svært spennende initiativ, som jeg kommer til å følge nøye. Det viser hvor nyttig det kan være å tenke nytt med utgangspunkt i en tradisjonell struktur. For verneombudenes del skal det ikke mer til enn utvidet opplæring og en justering av ansvarsområde, og så har vi et av Norges kanskje største miljøtiltak med lokal forankring på plass, sier Guldbrandsen.

Han trekker også fram alle medlemmene med vaktmesterfunksjon. Ofte sitter de med nøkkelen til kommunenes ressursbruk gjennom å styre varme og luft i alle kommunens bygg. Når de i tillegg trekkes inn i planleggingen av nybygg og ombygginger, blir kunnskapene deres enda viktigere med tanke på framtidens energibruk, mener Guldbrandsen.

I mange funksjoner

Overalt i kommunenes og fylkenes miljøarbeid finner vi Fagforbundets medlemmer sentralt plassert: Fra miljøbevissthet og opplæring i barnehagen, via innkjøpspolitikk, kollektivtrafikk, renhold og vedlikehold, til renovasjon og gjenvinning av avfall har forbundet medlemmer i viktige posisjoner.

– De sitter på mye viktig kunnskap. Derfor må de lyttes til som den store ressursen de er for sine arbeidsgivere, sier Guldbrandsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy