JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Seniorer redd for data

En av fem NAV-medarbeidere har liten eller ingen tiltro til at de vil få den opplæringen de trenger. Mange eldre arbeidstakere i NAV gruer seg til nye it-systemer.

2007090513050020131216020559

Undersøkelsen fra NAV-bladet Memu viser også at to av tre forventer bedre muligheter til faglig utvikling i NAV.

Varsku her

Så mange som halvparten av de ansatte i trygdeetaten i Oppland er over 55 år. Nå roper de ansatte et varsku, de er redd etaten vil bli tappet for arbeidskraft. De ansatte bekrefter at data er et vesentlig punkt. Dersom de føler at de mislykkes der, vurderer mange å takke for seg.

Mange steder har den dataansvarlige fått ansvaret for opplæringen av medarbeiderne, på toppen av alle andre oppgaver, ifølge tidsskriftet Arbeidsmiljø.

Tips ved opplæring

Edin Farstad ved Høgskolen i Bodø har arbeidet spesielt med IKT-opplæring for seniorer i arbeidslivet. Her er hennes tips:

·Et viktig mål er å gi deltakerne større selvtillit til å forstå og spørre. ·Myter om at seniorer ikke kan lære IKT må avkreftes. ·Instruktøren må ha respekt. ·Individuell kartlegging av ferdigheter og opplæringsbehov er nødvendig før instruksjon av den enkelte. ·Ikke tradisjonell klasseromsundervisning, men praktisk opplæring knyttet tettest mulig opp til deltakernes daglige arbeidsoppgaver. ·Tid til å trene IKT-ferdigheter også etter at kurset er over. ·Instruktører som har tid til å hjelpe hver enkelt i hverdagen på jobb.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy