JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SFO for foreldre og barn

Fremskrittpartiet ønsker å fjerne den kommunale skolefritidsordningen. Partiet synes ikke det er en kommunal kjerneoppgave å gi barna gode tilbud før og etter skoletid, skriver Mette Henriksen Aas, leder for Seksjon kirke, kultur og oppvekst i Fagforbundet.

2007090514340420131216020633

FrPs skolepolitiske talsmann Anders Anundsen har kalt SFO for "barnepass", og forslaget viser tydelig at partiet oppfatter ordningen som ren oppbevaring. Dette er fjernt fra dagens virkelighet på norske skoler. Skolefritidsarbeidet i dag legger vekt på det mangfold barn er og har rom for både lek og lekselesing, friluftsliv og voksenkontakt. De som jobber der representerer en bred og variert kompetanse som bidrar til en mer helhetlig dag på skolen. De ansatte gjør en kjempejobb – på tross av usikre ansettelsesvilkår, mange barn per voksne og mangel på faglig veiledning og oppdatering. Svært mange SFO-ansatte jobber deltid og er avhengige av tilleggsjobb i skolen for å få ei lønn å leve av.

Frps vei er feil

For å sikre kvalitet for barna våre, må vi gå i motsatt retning av FrPs forslag. Vi må satse på fagfolk, ta vare på de ansattes kompetanse og gi dem videre opplæring der det trengs. Fagforbundet ønsker et personale med et mangfold av real- og utdanningskompetanse. Lærlingordningen i barne- og ungdomsarbeiderfaget må styrkes og kommunene må tilby langt flere lærlingplasser i dette viktige faget. En bemanningsnorm må lovfestes, likeså retten til gratis SFO. Det må ryddes opp i små deltidsstillinger og delte stillinger.

God kvalitet og lav pris

Å legge til rette for at både foreldre og barn har et godt liv og at alle får lov til å være med og bygge samfunnet vårt er en offentlig kjerneoppgave! Vi trenger hvert eneste menneske. Derfor må vi legge til rette for god kvalitet på SFO til en pris alle foreldre har råd til, uavhengig av kommunens økonomi. I FrP-samfunnet vil denne ordninga bli borte; for som formann Siv sier, skal foreldrene selv velge hva som er best for deres barn. Det er klart, men da må alle ha reelle valgmuligheter. Og det får vi ikke med FrPs oppskrift.

Mette Henriksen Aas er leder i Fagforbundets Seksjon kirke, kultur og oppvekst

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy