JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi skal vinne byen

– Vi trenger politikere som forstår samspillet mellom de kommunale tjenestene og som ønsker å samarbeide med de ansatte for å oppnå et best mulig tilbud. Derfor trenger hovedstaden et nytt byråd, sa Jan Davidsen da Fagforbundet Oslo inviterte til folkefest i ettermiddag.

2007090619302720131216020840

– Vi trenger en ny arbeidsgiver som verdsetter sine ansatte og som gjør det mulig for dem å utføre en god jobb. Derfor skal vi vinne byen på mandag, erklærte lederen i Fagforbundet Oslo, Mari Sanden.

Hun henviste til den siste undersøkelsen som påviser graverende svikt i hovedstadens eldreomsorg, og kommenterte den på følgende måte: – Byrådet har ikke mistet grepet om eldreomsorgen, de har aldri hatt det!

– Ingen steder er skillet mellom den blå høyresiden og den røde venstresiden i norsk politikk så tydelig som i Oslo. Vi skal ikke tåle de klasseforskjellene vi har i dag mellom øst og vest i byen. Derfor må vi få inn et nytt flertall med en ny politikk, sa hun fra scenen i Spikersuppa.

– På valgdagen er vi alle like

Forbundsleder Jan Davidsen minnet i sin appell om at bare 300 stemmer skilte høyre- og venstresiden i byen ved siste kommunevalg. Derfor teller hver stemme, formante han.

– Mandag 10. september er vi alle like, stemmeseddelen teller det samme enten du er rik, fattig, mørk eller lys. Men slik blir det ikke hvis det borgerlige byrådet som sitter i dag, får fornyet makt. De vil overlate oss til markedet, og der er det stor forskjell på folk, advarte Davidsen.

– Derfor bør vi ikke overlate denne byen til folk som ønsker at den skal markedsstyres, og som bare kjenner til hva de kommunale tjenestene koster, og ikke hva de betyr for dem som trenger dem.

Brenner etter å overta Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Nina Bachke, var ivrig etter å overta stafettpinnen fra det borgerlige flertallet.

– Vi skal også bry oss om dem som ikke har det så bra, blant annet gjennom å satse på forebyggende tiltak for barn og unge. De trenger også sårt til et byrådsskifte. Vi brenner etter å overta, sa hun.

– Vi er i siget, sa SVs byrådslederkandidat, Knut Even Lindsjørn. Han ønsker å gjøre Oslo til en grønn og miljøvennlig by, og mente dette er vår tids aller største utfordring.

– Det finnes bare to mennesker i denne verden som fortsatt tror at klimaproblemene våre ikke er menneskeskapte; det er George W. Bush, og det er Oslos miljøbyråd Peter N. Myhre, sa han.

Lindsjørn vil satse ytterligere på kollektivtrafikken: – Jeg er ikke fornøyd før alle i Oslo kan kaste rutetabellene fordi trikkene, banene og bussene kommer hele tiden, sa han.

Samarbeid Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Rune Gerhardsen harselerte over det sittende byrådets behandling av Oslos kommunalt ansatte.

– Hvor ellers hører vi om arbeidsgivere som forteller at andre firmaers ansatte gjør en mye bedre jobb, som oppfordrer dem om å få seg jobb hos konkurrenter, og som smiler når de taper et viktig anbud, spurte han.

– Kloke arbeidsgivere vet at de ansatte er den viktigste ressursen de har, og at samarbeid og tillit er grunnlaget for gode resultater.

– Og da kan vi ikke ha det som nå, at etatene bare får lov å levere det som er bestilt, og ikke det som trengs. Oslo skal ikke være et konsern i et marked, det skal være en raus og romslig by som tar vare på sine innbyggere, sa Rune Gerhardsen.

Arrangementet ble avsluttet med en konsert med Åge Aleksandersen og Sambandet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy