JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frisørene vant i forliksrådet

En arbeidsgiver kan ikke bare forandre lønnssystemet uten at de ansatte er enige. Det har forliksrådet nå slått fast.

2007091714430920131216021619

På et personalmøte la arbeidsgiveren fram et nytt lønnssystem der de ansatte ble trukket for materialutgifter hver gang de gjorde en kjemisk behandling. To av de ansatte var sterkt uenig, og mente at materialutgifter er noe som arbeidsgiver skal dekke. De tok kontakt med Frisørenes fagforening, og saken endte til slutt i forliksrådet.

Ikke avtalt

Arbeidsgiver mente at det ikke var gjort noe ulovlig, siden de ansatte var blitt informert om endringene både muntlig og skriftlig. Dessuten dreide dette seg bare om en korrigering av lønnsavtalen, og de ansatte hadde ikke tapt penger på omleggingen, mente arbeidsgiver.

Forliksrådet kom til at arbeidsgiver hadde handlet i strid med den inngåtte arbeidsavtalen når lønnssystemet ble endret.

Så lenge det ikke er avtalt noe annet mellom partene, må arbeidsgiver forholde seg til de inngåtte arbeidsavtalene og betale lønn i henhold til dem, mente forliksrådet. At enkelte andre ansatte hadde akseptert det nye lønnssystemet, mente rådet ikke kunne vektlegges i saken.

Arbeidsgiver ble derfor dømt til å betale tilbake de to frisørene lønn og feriepenger, pluss forsinkelsesrenter.

Arbeidsgiver har ikke gått videre med avgjørelsen, og saken stopper derfor i forliksrådet.

Godt fornøyd

– Vi har flere eksempler på at arbeidsgivere endrer lønnssystemene uten å lage nye arbeidsavtaler med sine ansatte. De beholder de gamle skriftlige avtalene, men innfører en ny muntlig. Nå har forliksrådet slått fast at også våre arbeidsgivere må følge spillereglene i arbeidslivet. For å endre lønnssystemet må det forhandles fram en ny avtale, som skal være underskrevet av begge parter. Vi er veldig godt fornøyd med denne avgjørelsen, og håper den setter en standard for hvordan arbeidsgiverne skal opptre i framtida, sier lederen i Frisørenes fagforening, Ingunn Reistad Jacobsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy