JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil være attraktiv for studentene

Den nye ungdomstillitsvalgte i Fagforbundet, Linn E. Hemmingsen, ønsker mange flere studentmedlemmer.

2007092015261020131216021831

Fagforbundet organiserer i all hovedsak medlemmer uten utdannelse fra høgskoler og universiteter, men forbundet er sulten på flere studentmedlemmer.

Flere av delegatene på denne ukas ungdomskonferanse i Fagforbundet uttrykker bekymring for at forbundet ikke har hatt større tilsig av studentmedlemmer. I dag har Fagforbundet 3000 studentmedlemmer – av en total studentmasse på 226.000 ved norske høgskoler og universiteter.

– Godt tilbud

Nyvalgt ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet, Linn E. Hemmingsen, mener Fagforbundet har et veldig godt tilbud til norske studenter.

– Vi har et godt yrkesfaglig tilbud, i tillegg til at forbundet er en aktør som blir hørt – både i den politiske debatten og tarifforhandlinger, sier Hemmingsen

Hun mener LO-familien til sammen har et godt tilbud til studenter.

– Hvis en sykepleierstudent organisert i Fagforbundet har en kveldsjobb på 7-eleven, og får problemer i jobben, får hun hjelp av Handel og Kontor. LO har et tilbud til alle grupper, påpeker Hemmingsen.

Bredt engasjement

Hemmingsen mener Fagforbundet kan verve medlemmer på det brede politiske engasjementet.

– Ungdom er opptatt av rettferdighet. Klima- og miljøproblemene sett i et internasjonalt perspektiv handler mye om rettferdighet, og dette opptar ungdom, sier Hemmingsen, og viser til det omfattende engasjementet Fagforbundet har for å unngå farlige klimaendringer.

Fagforbundet har blant annet en samarbeidsavtale med Norges Naturvernforbund.

Minoriteter

Fagforbundet har lav oppslutning blant ungdom med etnisk minoritetsbakgrunn, og Hemmingsen slår fast at forbundet ikke er bra nok på dette feltet. Mange med minoritetsbakgrunn havner i yrker der Fagforbundet rekrutterer mange medlemmer.

– Vi må ut og spørre folk hva de opptatt av. Dette har vi lyktes bra med i ungdomsarbeidet vårt så langt, men nå er tida inne for å spørre dem med minoritetsbakgrunn.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy