JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ambulanse er helseforetakenes ansvar

Fagforbundet krever at regjeringen tar styring over helseforetakene for å sikre at ambulansetjenesten blir et offentlig ansvar.

2007100415214520131216022918

I en uttalelse fra landsstyretmøtet i Fagforbundet torsdag heter det at regjeringen må sikre at ambulansetjenesten blir en del av kjernevirksomheten i spesialisthelsetejenesten i alle foretakene.

– Regjeringen har markert at den vil fremme offentlige helseløsninger framfor private. Da er det en selvfølge at dette blir synlig i praksis i helsepolitikken, også i forhold til ambulansetjenesten, heter det i uttalelsen.

Bakgrunnen er situasjonen i Helse Midt-Norge der beredskapen kan bli svekket på grunn av konflikt mellom ambulansesjåfører og nye oppdragsgivere som skal i gang med sine kontraktsperioder fra 1. januar.

Det er sterk uenighet om bakgrunnsmaterialet som gjorde at regionstyret fattet vedtak om å videreføre konkurranse om ambulansetjenesten framfor å la helseforetakene få ansvaret for tjenesten.

Landsstyret mener ambulansetjenesten er en helt vesentlig del av sykehusenes samlede tjenestetilbud til befolkningen, og at det ikke er naturlig at dette området mangler en tydelig nasjonal politikk.

Ifølge landsstyret er det arbeidsgivers ansvar å sikre kvaliteten på tjenestene. For å gjøre dette, må det offentlige drive akuttmottak og ambulanse i egen regi. På denne måten vil kommunikasjon og koordinering mellom sentral og ambulanse bli sikret best mulig.

Fagforbundets landsstyret uttaler også at det må sikres en langsiktig rekruttering av kvalifisert ambulansepersonell, og at dette ikke blir ivaretatt gjennom anbudsperioder der private ambulansefirmaer driver fire år av gangen.

Landsstyret mener det bare er gjennom det offentlige som arbeidsgiver at samfunnet tar ansvar og sikrer en langsiktig rekrutteringspolitikk.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy