JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åtte demente, én ansatt

På Rørvik sykestue har én ansatt ansvaret for åtte demente, i flere timer i strekk. Situasjonen har vart siden 1. oktober.

2007101514092220131216023839

- Å være alene med denne gruppa i en time av gangen er ikke bra. Det kan gi utrygge situasjoner for oss ansatte ved avdelinga, samtidig som det er trasig at beboere ikke alltid får den hjelp og assistanse de har behov for, sier Frøydis Wangsfjord, som er tillitsvalgt for Fagforbundet Vikna, til Namdalsavisa.

Årsaken er at det 1. oktober ble overført en stillingsandel fra Vestbo til tredje etasje på sykestua. Dermed blir det daglig kun én ansatt til stede på avdelinga i totalt tre timer.

Omfordelinga skjer fordi tredje etasje ved sykestua, en tradisjonell pleieavdeling, har enda knappere personalressurser.

- Nærmer seg krise

- Det er ingen overdrivelse å si at bemanninga i tredje etasje er så knapp at det nærmer seg krise. Det stilles veldige krav om effektivitet på den avdelinga. Samtidig er det meget ugunstig å redusere bemanninga på nettopp Vestbo, ettersom det også her i utgangspunktet mangler folk, sier Wangsfjord.

Verken Vestbo eller tredje etasje på sykestua er med på forsøket med turnusen 3+3, som det generelt i kommunen stilles store forventninger til.

- Belastningen på den enkelte medarbeider er nå så høy at man ikke må bli overrasket om sykefraværet fortsatt vil øke, sier Frøydis Wangsfjord.

Hun mener at det må tilføres minst 5,5 årsverk for at alle turnuser og nattvakter skal gå opp.

Les hele saken i Namdalsavisa .

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy