JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Drama og idrett i Vågå-skolene

Skolebarn i Vågå får drama og ballspill i SFO.

2007101814371920131216024131

Vågå tar mål av seg til å være en barne- og ungdomskommune, og derfor er det et nært samarbeid mellom idretten, kulturskolen og skolefritidsordningen (SFO). Alle ungene i Vågå får tilbud om å delta på allidrett og kulturskolekarusell.

– Poenget i dette samarbeidet er å legge aktivitetene i forlengelse av skoledagen og i SFO- tida. Dermed slipper elevene å reise hjem, og vi skaper forhåpentligvis en mindre stresset hverdag for både foreldre og barn, sier rektor Torgeir Sæteren ved Vågåmo skole til Fagbladet.

Aktivitetene er åpne også for elever som ikke går i SFO. Ansatte ved skolen tar vare på ungene og gir dem en matbit før de blir fulgt til aktivitetene som begynner 20 minutter etter skoleslutt.

– Idretts- og kulturaktivitetene foregår på eller i nærheten av skolen og varer i en time.

Frivillig tilbud

– Dette handler ikke om at kommunen overtar alt, men om at gir et tilbud til dem som ønsker aktiviteter for sine barn, samtidig som timeplanen ikke blir lenger enn den behøver å være, sier rektor.

Han presiserer at det dreier seg om et samarbeid mellom tre selvstendige aktører, SFO og kulturskolen som er kommunale, og allidretten, som organiseres gjennom frivillig sektor.

Kjøpt fri lærer

Nytt av året er at allidretten har kjøpt fri en av lærerne ved skolen to klokketimer i uka til å stå for idrettsaktivitetene. Det er Per Edvin Lind som er utdannet både som lærer og fysioterapeut. Ansvarlig for kulturkarusellen er kulturskolerektor Anita Moe.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy