JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arendal krever barnehagetariff

Kommunestyret i Arendal har vedtatt at private barnehager må ha tariffavtale for å få kommunalt tilskudd.

2007102910354120131216024132

– Vedtaket er en stor seier for våre medlemmer, sier hovedtillitsvalgte Elin Berntsen i Fagforbundet og Mette Berg Nielsen i Utdanningsforbundet.

De to forbundene har kjempet side om side for at de ansatte i private barnehager skal ha rett til tariffavtale. Debatten om organisasjonsfrihet er blitt løftet gjennom denne prosessen, sier Mette Berg Nielsen.

– Det er viktig at folk nå kan organisere seg uten å holde det skjult for arbeidsgiver. Nå er det slått fast at det skal være offentlige avtaler som regulerer lønns- og arbeidsforhold, slik det er for andre kommunalt ansatte, sier Elin Berntsen til Fagbladet.

Samme krav

I februar i år sendte de to hovedtillitsvalgte felles brev til rådmannen hvor de krevde at private barnehager måtte inngå tariffavtale med de ansatte for å få kommunalt tilskudd. Forslaget fikk støtte av både rådmannen og administrasjonen, før det ble vedtatt av et flertall i bystyret. Vedtaket gjøres gjeldene fra 1. januar 2008.

Frp har argumentert med at det offentlige ikke skal blande seg inn i private virksomheter.

– Både private og kommunale barnehager er med i samordnet opptak, og må oppfylle minimumskrav krav, påpeker Mette Berg Nielsen.

Normale rettigheter

Mette Berg Nielsen, som er pedagogisk leder i Gåsungen barnehage, har selv merket på kroppen hvor viktig det er med tariffavtale, både når det gjelder lønn under svangerskapspermisjon og rett til feriepenger.

Barnehagen hennes som tidligere var privat, ble kommunal i 1998, samme året som hun selv fikk barn.

– Det var heldig for meg. Tidligere gikk kvinnene nærmest personlig konkurs det året de fikk barn. Den tiden er heldigvis over. Dette handler om likestilling.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy