JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fengslende bibliotek

Økte bevilgninger over statsbudsjettet gir de innsatte ved Sem fengsel i Vestfold nytt bibliotek til jul.

2007102610135520131216024147

– Dette er fantastisk gledelig, sier bibliotekssjef Vigdis Gjeldstad Jacobsen i Tønsberg og Nøtterøy bibliotek til Fagbladet.

En bibliotekarstilling i 75 prosent er lyst ut, og det er seks søkere til stillingen. Biblioteksjefen regner med at ansettelse vil skje i midten av oktober.

– Det er svært gledelig at bibliotektjenestene ved fengslene nå styrkes. Ekstra gledelig er det at Sem fengsel i Tønsberg får et av de nye fengselsbibliotekene, sier Vigdis Gjelstad Jakobsen.

Sem fengsel med 62 plasser er hovedvaretekstsfengsel i Vestfold. Økte bevilgninger til ABM-utvikling (Statens senter for arkiv, bibliotek og museum) som nå gjør at Tønsberg og Nøtterøy bibliotek kan opprette en helt ny filial ved Sem fengsel. I tillegg blir allerede eksisterende tilbud ved Berg fengsel styrket.

Bøker og kultur

– Vi skal bygge opp et fengselsbibliotek fra grunnen av, og det vil skje i samarbeid med undervisnings- og helsedelen i Sem fengsel. De har ønsker om mer kulturelle og litterære arrangementer og kan tenke seg både skrivekurs og forfattermøter som kan stimulere skolearbeid og leselyst, forteller Gjelstad Jacobsen.

Hun opplyser at den som blir ansatt, vil få fast tilhold ved Sem fengsel. Det vil være en tilknytning til Tønsberg i kollegial sammenheng, og et faglig fellesskap med Berg fengsel som i dag har bibliotekar i halv stilling.

Grunnstammen i biblioteket blir bøker, lydbøker og musikk, i tillegg til sentrale oppslagbøker.

Stort spenn

– Vi må ta høyde for å kunne betjene personer som ikke leser og skriver norsk så godt, og mennesker med lese- og skrivevansker. Ellers er det et stort spenn. Undervisningen på Sem foregår på flere plan fra grunnskole til universitetsnivå. Det blir viktig at biblioteket klarer å matche dette, sier Gjelstad Jacobsen.

Biblioteksjefen forsikrer at Tønsberg og Nøtterøy bibliotek vil stå til rådighet for den nye filialen sin med det den måtte trenge. Det de ikke selv har, kan skaffes til veie gjennom fjernlånetjenesten i Norge.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy