JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kommunen får svi på pungen

Larvik kommune deler ut små foldere med «tjenestebeskrivelser». Der får brukeren en garanti, inklusive konsekvenser for kommunen hvis garantien brytes.
I brosjyren står formålet med tjenesten. Hvem som kan få den, og hva den inneholder.
– Vi ønsker at brukerne skal bli klar over hvilke tjenester vi tilbyr og hva de har krav på. Mange ser for eksempel ikke forskjell på kommunale og statlige tjenester, og henvender seg til kommunen når de skal på trygdekontoret, forteller Sissel Brathagen, leder for samfunnskontakt i Larvik.
Konkrete beskrivelser I brosjyren «Praktisk bistand til rengjøring i hjemmet» står for eksempel at tjenesten «skal kompensere for nedsatt evne til å utføre nødvendig renhold av hjemmet».
Mottakerne av tjenesten er «Du som har et reelt hjelpebehov med nedsatt evne til å utføre nødvendig renhold av hjemmet».
Brosjyren forklarer også hva tjenesten helt konkret innebærer, blant annet: Bistand til praktiske gjøremål, rengjøring av hjemmet og at den skal «utføres i samråd med deg».
Brukergaranti Rengjøringstjenesten inneholder en brukergaranti som betyr noe. Ved garantibrudd, det vil si at tjenesten ikke utføres «uten at dette er i forståelse med deg», kompenseres dette økonomisk. For abonnenter er kompensasjonen 185 kroner per time.
Ved garantibrudd for levering av drikkevann, bringer kommunen vann hjem til innbyggeren i kanner eller på tankbil. I tillegg får personen et avslag i gebyret på 200 kroner dersom avbruddet varer i over et døgn.
KVALITETSARKIVET - KVALITETSKA

2007110113501920131216024155
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy