JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Best på kvalitetssikring

Larvik er den første og eneste kommunen i Norge som har mottatt sertifikat for å øke tilliten til behandling av fortrolig informasjon.

2007102513030020131216024156

Larvik kommune er sertifisert i henhold til kvalitetssystemet ISO 27001, altså informasjonssikkerhet. Et ISO-sertifikat viser at styringssystemet er målt mot en standard for beste praksis i bransjen og funnet å være i samsvar med denne.

Hittil er det utstedt kun åtte av disse sertifikatene i Norge, hvorav Larvik er eneste kommune.

– ISO-sertifiseringen gjør oss mer målrettet og bidrar til å høyne kvaliteten. Den sørger for at flere tusen ansatte i kommunen drar i samme retning, forteller Svein Erik Mittet, kvalitetsleder i Larvik kommune.

Kvalitetssikringen er et viktig element i Larviks arbeid for økt service.

Sensitiv informasjon

– Larvik håndterer en mengde sensitiv informasjon i papirarkiv, datasystemer og i hodet på alle ansatte. Larvik har nå fått et system som reduserer faren for at disse opplysningene kommer på avveie, mener regionalsjef Gunnar Sem, avdelingsleder for systemsertifisering i Det Norske Veritas.

Verdier som trenger beskyttelse kan omfatte digital informasjon, papirdokumentasjon, datamaskiner og enkeltmedarbeideres kunnskaper.

For å hindre at uautoriserte personer får adgang til sensitiv informasjon, låser de ansatte skjermene når de går fra plassen. Sensitive papirer skal ikke legges igjen på pulten.

Først i Norden

Larvik var for øvrig i 2001 den første kommunen i Norden som ble sertifisert for både kvalitet og miljø, henholdsvis ISO 9001 og ISO 14001. Foreløpig har få andre kommuner fulgt eksempelet. Bare Steinkjer og Bærum er sertifisert på begge disse områdene.

Ellers er Sørum, Ås og et par etater i Oslo kvalitetssertifiserte gjennom ISO, mens Nord-Trøndelag fylkeskommune, flere etater i Oslo og i Trondheim er miljøsertifiserte.

– Revisjonsjobben som gjøres av Det Norske Veritas gir viktige og gode innspill til kontinuerlig forbedring av kommunens tjenester, sier Svein Erik Mittet.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSKA

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy