JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav er avventende

Det kom ikke noe klart ja til yrkesskadeerstatning - men saken er definitivt satt på dagsorden. Nå avhenger mye av departementets behandling av rapporten om eksponering for kvikksølv og senskader.

2007110709042720131216025534

I tillegg til tannhelsepersonell og forbundets tillitsvalgte, var både Nav, Statens arbeidsmiljøinstitutt, Arbeidstilsynet og Trygderetten godt representert på Fagforbundets seminar om eksponering for kvikksølv og senskader tirsdag.

Nok kunnskap

Professor Bjørn Hilt ved arbeidsmedisinsk avdeling ved St. Olavs Hospital i Trondheim la fram delrapport 2 om eksponering for kvikksølv for et lydhørt publikum. Han påpekte at det har vært for lite oppmerksomhet på kjemisk påvirkning og skadevirkninger.

– Kunnskap tar sjelden kjempeskritt, men denne rapporten understøtter antakelsen om en sammenheng mellom eksponering for kvikksølv og helseplager. Og føyer seg inn i en rekke andre tilsvarende resultat fra utlandet.

Åpent sinn

Hilt håper at Nav heretter vil behandle sakene med et åpent sinn.

– Jeg håper færrest mulig skal måtte gå gjennom rettssaker nettopp på bakgrunn av den kunnskap vi nå sitter med, sa Hilt og kikket bortover på Kristian Heyerdahl, underdirektør i Nav.

Venter på departementet

Heyerdahl var imidlertid tilbakeholden med å snakke om en endret holdning til disse yrkesskadesakene før departementet har behandlet rapporten og kommet med sine retningslinjer.

– Nav tar disse sakene svært alvorlig, og er selvfølgelig åpne for at det kan tenkes at dagens nei blir endret. Men nå må vi først avvente departementets behandling av rapporten, sa Heyerdahl.

Det er avtalt et nytt møte med Arbeids- og inkluderingsdepartementet 15. november.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy