JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hjertet på danskeferja

Ambulansepersonell i Helse Vest har prøvd ut et nytt konsept for faglig og politisk møte. To dager på danskeferja ga rom for faglig politisk debatt og grundig innføring i tolkning av hjerterytme på EKG.

2007110714171220131216025603

Fra nyttår er hele ambulansetjenesten i Bergen overført fra Bergen Brannkorps til Helse Bergen. Fagforbundet arrangerte derfor nylig en kombinert faglig, fagligpolitisk og sosial konferanse for ambulansepersonell innen Helse Vest.

Viktig dialog

Frode Kroken fra Helse Førde, som tok initiativ til konferansen, syntes særlig det var fint at de hadde fått med seg nestleder i Fagforbundet, Gerd Kristiansen, som presenterte debattheftet foran neste års tariffoppgjør.

– Det er viktig at vanlige medlemmer av og til få sjansen til å møte de sentralt tillitsvalgte. Jeg tror de som befinner seg på grasrota, og de som sitter i ledelsen har like stor nytte av å lytte til hverandre, mener Kroken.

Nestlederen i forbundet er enig.

– For meg var det kjempenyttig å være sammen med ambulansefolka i to dager. Jeg ser de er sultefôra på faglig påfyll, men jeg har også sett at de har mye å lære av hverandre når de først kommer sammen. Jeg ble mektig imponert over foreleserne som var hentet blant våre egne, sier Gerd Kristiansen.

Faglig ansvar

Glenn Lauvik fra Bergen Brannkorpsforening og Gunn Mari Onarheim fra Fagforbundet Helse Bergen, som også hadde vært med å arrangere konferansen, opplyser at hjertet var temaet for den yrkesfaglige delen av konferansen. Intensivsjukepleier, ambulansearbeider og hjelpepleier Gunnbjørg Olufsen og ambulansearbeider og instruktør Bjørn Antonsen foreleste. I tillegg orienterte tidligere leder av Bergen Brannkorps, Einar Jessing, om ambulansens historie i Bergen.

– Vi tar ansvar for den faglige oppdateringen, for arbeidsgiveren gir dessverre bare et minimum, sier Kroken.

Morsomt

Programmet for den to dager lange konferansen var lagt da de 43 deltakerne gikk om bord på danskeferja.

– Men da vi så at Per Inge Torkildsen skulle over for å underholde, justerte vi dagsorden, på demokratisk vis, og fikk med oss det også, forteller Kroken.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy