Blant verdens beste helsefagarbeidere

Marit Håland Vestheim og Ina-Christine Jevnheim - begge medlemmer i Fagforbundet - tok fjerdeplassen i helsearbeiderfaget under årets yrkes-VM i Shizuoka i Japan.

2007112113245220131216030433

De to helsefagarbeiderne ble også beste nordiske lag i sin gren. Det var første gang Norge stilte med lag i helsearbeiderfaget, noe som gjorde plasseringen ekstra sterk.

Gull og bronse

Blomsterdekoratør Oscar Mikael Nilsson (22) gikk av med seier, mens telekommunikasjonsmontør Pål Nergaard (21), tok bronse i mesterskapet.

Nilsson gikk til topps etter fire intense dager hvor det ble levert åtte omfattende dekorasjoner, fra halssmykke til brude- og borddekorasjon.

I tillegg ble det sjetteplasser i kokk- og møbelsnekkerfagene. Norge deltok i 22 fag i årets Yrkes-VM. Det ble to edle medaljer, men i tillegg til disse to kunne fem deltakere motta medalje for utmerket utført arbeid.

Best i Norge

WorldSkills Norway organiserer det norske yrkeslandslaget, som hvert annet år konkurrerer i verdens største yrkesfaglige konkurranse, WorldSkills Competition.

Det norske yrkeslandslaget består av ungdom i alderen 19 - 22 år, og som er best i Norge i sine fag. De er tatt ut etter både regionale og nasjonale konkurranser.

Hensikten med yrkeskonkurranser er å fremme motivasjon og kvalitet i yrkesutdanningen, samt øke rekrutteringen til yrkesfag. Deltakelse i internasjonale konkurranser gir viktig tilbakemelding på utdanningens kvalitet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy