JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kampklar Kristiansen

- Avtalefestet pensjon (AFP) er ikke en lukrativ ordning for late folk, men en mulighet til en verdig avslutning på et langt arbeidsliv, uttaler Fagforbundets nestleder Gerd Kristiansen.

2007112221312120131216030523

Stadig flere krefter i fagbevegelsen opponerer nå mot regjeringens forslag til ny AFP-ordning. Torsdag var det markeringsdag flere steder i landet mot reduksjoner i AFP-pensjonen. Arrangør var aksjonen Forsvar AFP. I Oslo samlet rundt 60 faner og fagforeninger seg foran Stortinget. Det ble holdt tre appeller – fra Fellesforbundets Stein Aamdal, tidligere formann i Arbeiderpartiet Reiulf Steen, og Fagforbundets 1. nestleder Gerd Kristiansen.

Sosial utjevning

Kristiansen la vekt på AFP som et middel for sosial utjevning, og minnet om de store levekårsforskjellene mellom øst og vest i hovedstaden. - Det er lett å se forskjellene i samfunnet for de som vil se dem, sa hun, og fortsatte: - Noen gjør jobber som andre ikke vil gjøre. De får dårligere lønn, og betaler prisen for hardt fysisk arbeid med tidligere slitasje på kroppen og dermed kortere levetid. Derfor er ikke AFP en lukrativ ordning for late folk, men en mulighet til en verdig avslutning på et langt arbeidsliv. Retten til å arbeide, som regjeringen vil ha gjennom, er lite verdt for den som er sliten.

- Har betalt for AFP

Kristiansen understreket hvor viktig AFP-ordningen er for Fagforbundets medlemmer, og minnet om at de fagorganiserte allerede har betalt for ordningen i tidligere lønnsoppgjør når de har gått med på moderat lønnsøkning mot at pensjonsrettighetene skal bestå. - En selvstendig AFP-ordning undergraver ikke den nye folketrygden. Derfor er bevaring av AFP er en forutsetning for pensjonsreformen - og vi er kampklare, uttalte hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy