JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Topp yrkesutøvere

LO-leder Roar Flåthen kom selv til Gardermoen i går for å gratulere deltakerne med topp-plasseringer i Yrkes-VM i Japan.

2007112313105920131216030556

– Dette er et veldig bra tiltak som setter fagopplæring på dagsorden. Det er skikkelig moro at Norge har så dyktige yrkesutøvere, sier LO-leder Roar Flåthen.

Det ble gull til blomsterdekoratør Oscar Mikael Nilsson og bronse til telekommunikasjonsmontør Pål Nergaard. LO-lederen delte ut gaver og gratulerte spesielt de to Fagforbundsmedlemmene Marit Vestheim og Ina Jevnheim med fjerdeplassen i helsefag. De ble også beste nordiske lag i sin gren.

– Kjempeartig! Dette er en veldig fin måte å få fram faget på, sier Marit Vestheim og Ina Jevnheim når Fagbladet spør hvordan de opplever å bli fjerde best i verden i helsefag under World Skill Competition i Japan.

Stor utfordring

De forteller om store faglige utfordringer:

– Nivået var mye høyere enn i Norgesmesterskapet. En del av lagene vi konkurrerte med var sykepleiere, sier jentene som er veldig stolte over plasseringen. De er begge nyutdannet som hjelpepleiere i juni i år og går på påbygning i allmennfag på Mesna videregående skole i Lillehammer.

Berit Bekkevoll, lærer i helse- og sosialfag på Mesna videregående, har vært med som ekspert og coach.

Unik sjanse

– Dette har vært en kjempeopplevelse, og spennende å samarbeide med deltakere fra andre land. Pasientene har vi felles, sier hun.

Neste verdensmesterskap i yrkesfag blir i Calgary i Canada om to år.

– Vi har allerede startet forberedelsene. Da blir det nye som får sjansen. Under NM i Stavanger blir det uttak til VM, og vi jobber nå for at også andre hjelpepleiere og omsorgsarbeidere skal få sjansen.

Gode rollemodeller

Fagforbundets seksjonsledelse i helse og sosial, Kjellfrid Blakstad, Signe Hanager og rådgiver Wenche Skorbakk var med under yrkes-VM i Japan.

– Jentene har gjort en kjempeinnsats og er gode rollemodeller for at andre skal få lyst til å begynne på det nye helsefaget, sier Wenche Skorbakk som overleverte blomster da de landet på Gardermoen.

Kjempestolt

Mest stolt var kanskje mamma Kristine Håland Vestheim som var møtt opp på flyplassen for å kjøre slitne jenter hjem til Lillehammer.

– Jeg er kjempestolt! Jeg er hjelpepleier sjøl. Det er flott å få unge flinke jenter inn i et kjempeflott yrke, sier Kristine Håland Vestheim, som selv jobber på Brumunddal Bo og aktivitetssenter. Nå håper hun at jentene vil inspirere andre unge til å ta fatt på helsefag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy