JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slakter renholdet på skolene

Skolene i Drammen slakter renholdet i en brukerundersøkelse. På en av skolene i byen har det i ett tilfelle gått 14 dager uten rengjøring.

2007120609000020131216031323

Rektor ved Bragernes skole sier til Drammens Tidende at hun er oppgitt over den varierende standarden på renholdet.

– Det er altfor dårlig. Jeg kan ikke bruke mer tid på oppfølging av renhold som jeg har kjøpt og betalt for, sier rektor Elen Sørensen til avisen.

Økt kostnad

Det var Drammen Eiendom som tok initiativet til undersøkelsen der 16 av 20 skoler i byen svarte. Resultatene var gjennomgående dårlige, med mer enn 80 prosent misnøye.

Daglig leder i Drammen Eiendom, Paul Røland, opplever stadig henvendelser fra misfornøyde skoleledere. På bakgrunn av brukerundersøkelsen og kvalitetskontroller ønsker han nå å bedre kvaliteten på renholdet som er konkurranseutsatt til ISS og Tamo.

– I store trekk får vi det vi betaler for, men vi må se på om vi ikke kan heve standarden på kontraktene, sier Røland til Drammens Tidende. Men det vil koste dyrt, og han håper politikerne er villige til å prioritere en slik økt kostnad i det reviderte budsjettet til våren.

– Pris og kvalitet henger sammen

– Det er en sammenheng mellom pris og kvalitet, men det har det politiske flertallet i Drammen aldri ønsket å ta inn over seg, sier hovedtillitsvalgt og leder i Fagforbundet Drammen, Harald Hansen Tjøme.

– Kommunens eget kommunale foretak, Drammen Drift KF, har tapt anbud etter anbud fordi private selskaper har levert et billigere tilbud. Nå viser det seg at tilbudene var for optimistiske i forhold til arbeidet som skal gjøres. Dermed går kvaliteten ned, og så kommer klagene. Kanskje dette ikke blir så billig likevel, sier Tjøme.

I Frogn i Akershus kom det også mange klager etter at ISS overtok renholdet med et billig anbud som ikke sto i forhold til arbeidsmengden. Der ble renholdet tatt tilbake som en ordinær kommunal tjeneste i november.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy